Продават култов хотел от НРБ и 90-те в приказно кътче на България с два парцела


Дата: 25/10, 11:42

Кадър Гугъл мапс

Пол Белогур продава хотела в град Рила

Бившият благодетел на ФК „Пирин“ Пол Белогур продава хотелския си комплекс в град Рила, пише struma.bg. Според обява, публикувана в агенция за недвижими имоти, продажната цена е 1 300 000 евро. Припомняме, че хотелът бе закупен преди 5 г. от фирмата му „Емирейтс фъндс ексчейндж” ЕООД за 600 000 лв., след като бе изнесен на публична продан от съдия-изпълнител Елица Христова, заради натрупани дългове от предишния собственик на хотела – „Орбита Рила” ООД, собственост на Таня Върбанова и Иванка Лунджова.

На тази цена фирмата на Пол Белогур придоби 5-етажна сграда, чиято застроена площ е 1207 кв. метра.

Славно минало Култовият някога хотел е на пъпа на град Рила и разполага със 70 стаи, четири апартамента и допълнителни помещения. Предишните собственици на имота бяха Таня Върбанова, вдовицата на показно застреляния (20 януари 2005-а) пред хотел „Ален мак“ в Благоевград Васил Горчев-Кьоравия, известен бос от Югозапада и кумец на покойния бос на „ВИС-2“ Георги Илиев, и нейната майка.

Хотел „Орбита“ беше запориран от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, в рамките на делото за конфискация срещу вдовицата Таня Върбанова, която впоследствие се разболя и почина. Пол Белогур започна тотален ремонт на хотела, който и в момента е недовършен. Това е посочено и в обявата за продажбата. Като предимство е изтъкнато, че към хотела има още два парцела, единият точно до хотела, другият през реката.

Кметът на Рила Георги Кабзималски потвърди, че хотелският комплекс се продава. „Очевидно собственикът се изтегля от България. Наскоро той продаде и тренировъчната база на футболистите на новите собственици на ФК „Пирин“ /Благоевград/“, каза кметът на Рила.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Преди 20 години тристаен апартамент под 110 квадрата беше нещо немислимо
Дата: 25/10, 14:31

АПИ с ключови промени на "Хемус". Влизат в сила от днес
Дата: 25/10, 14:28

Путин: Няма "корейски" или "кипърски" сценарий за Украйна, всеки изход трябва да е в полза на Русия без никакви отстъпки
Дата: 25/10, 14:25

БМФ с нов кораб от Китай
Дата: 25/10, 14:22

Гуцанов и Киселова във Варна: БСП ще защити и възстанови конституцията
Дата: 25/10, 14:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия