Пиксабей
Букет с нитрати има във великденската салата. От 13 тествани зеленчука в 7 се установи, че съдържанието на вредни вещества е над нормата. Това показва изследване, направено от д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните, поръчано от „Телеграф“.
Зеленчуците, необходими за изследването, са закупени от столичен пазар, от обект на голяма верига магазини и от магазин за зарзават. Изследвани са зелени салати, лук, репички, рукола, краставици, тиквички и спанак. Резултатите от анализа показват, че без нитрати или с ниско и безопасно съдържание са краставиците.
Чист откъм замърсяване, предизвикано от торене, е и зеленият лук. При проучването са взети зелени салати както от пазара, така и от магазин. Оказва се, че тази от обект на търговска верига е чиста. Репичките обаче имат високо съдържание на нитрати, а дори и нитрити, които са изключително опасни за здравето. Зелената салата, купена от пазара, показа наличие на нитрати. Със съдържание на вредните вещества са още вносните тиквички и дори българският спанак. Д-р Иванов коментира, че наличието на нитрати не трябва да ни плаши, но все пак е добре да киснем салатите в оцет и вода.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Мощен пробиотик спасява корема
Дата: 29/04, 18:40
Терасата на мечтите е на една стъпка разстояние – вижте как!
Дата: 29/04, 18:40
А1: Компенсираме всички клиенти на мобилни услуги, независимо дали са изпитвали затруднения
Дата: 29/04, 18:40
Медицински хеликоптер транпортира пациентка от Шумен до София
Дата: 29/04, 18:27
Разследват случая с 15-годишното момиче, което е в тежко състояние след употреба на вейп
Дата: 29/04, 18:16