Подоляк: Войната ще стане основен инструмент, след 5 години ще има мащабни войни на много места по света, включително в Европа


Дата: 25/10, 15:52

Кадър Нова

След пет години може да има мащабни войни в различни региони на света, включително Европа. Това изявление направи съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк, съобщава УНИАН, цитирана от "Фокус". 

"Ако демократичният съюз все още не намери тази политическа воля колективно, не вземе най-накрая онези решения, които са абсолютно ясно заявени от президента на Украйна, които са абсолютно ясно посочени в Плана за победа, тогава автократичните съюзи само ще увеличат влиянието си върху глобалния политически процес“, предупреди Подоляк.

По думите му в този случай ще има преформатиран политически процес, в който войната ще се превърне в основен инструмент на външната политика. "Е, ако някой днес иска да се преструва, че не се страхува от това, това означава, че войната няма да бъде завършена. Вярвам, че след пет години ще има мащабни конфликти в различни региони, включително в Европа – в Централна и Южна Европа, без съмнение“, добави той.

Подоляк отбеляза, че Украйна трябва спокойно да реагира на срещи на върха като БРИКС, тъй като те не влияят на глобалния политически процес. "Страните искат да намерят нещо, някаква формула. Имам предвид страни като Саудитска Арабия, Бразилия, но засега и те не разбират как трябва да изглежда това. Тук има различни задачи. Ако Бразилия иска да доминира в определени сегменти, да има достъп до определени пазари и т.н. Китай, Индия, Саудитска Арабия искат същото. Те искат да се състезават. Да, те искат да получат някакви възможности, да заобиколят някъде тази конкуренция, но за тяхна полза“, обясни съветникът.

В същото време Подоляк отбеляза, че Москва гледа на БРИКС изключително като на инструмент за геополитически натиск и оправдание за война. Освен това Кремъл смята, че това е "инструмент, който може да даде надежда на Русия, че все още може да съществува в тази форма още няколко десетилетия“.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кремъл коментира информациите, че Путин редовно разговаря с Мъск
Дата: 25/10, 18:19

Големи промени в закона за лекарствата
Дата: 25/10, 18:13

Заради изборите: „Синята зона“ във Варна няма да работи на 26 и 27 октомври
Дата: 25/10, 18:09

БДЖ с важно съобщение заради смяната на времето
Дата: 25/10, 18:02

Направете важна крачка към новата си визия с МЦ Хейлан Варна
Дата: 25/10, 18:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия