Край на смяната на часа: ЕС взима дълго чакано решение


Дата: 25/10, 20:03

Пиксабей

Депутатите в Европейския парламент искат да се отмени смяната на часовото време. Още преди много години Брюксел обеща да прекрати редовната смяна на часовото време от зимно към лятно и обратно. 66 членове на Европейския парламент изпратиха искане до председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен най-после да изпълни това обещание, съобщава германският вестник BILD, цитиран от "Фокус".

"Проучванията показват, че промените във времето влияят негативно върху моделите на съня, увеличават риска от инфаркти и инсулти и може да доведат до увеличаване на броя на пътните произшествия. [Докато] изчисляването на енергийните спестявания беше напълно неоправдано“, се казва в писмото на депутатите.

Проучване, проведено през 2018 година, показа, че 84% от гражданите на ЕС се чувстват уморени от смяната на времето. Европейският парламент гласува в подкрепа на премахването, а тогавашният председател на ЕК Жан-Клод Юнкер обеща да изпълни това решение. Когато Урсула фон дер Лайен наследи Юнкер през декември 2019 година, тя наследи това обещание. Пандемията и мудността на бюрократите на ниво национални правителства попречиха на това да се случи. Сега отново си спомниха смяната на времето. Министрите на транспорта трябва да се заемат с работата, коментират от редакцията.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия