Стажант-метеоролог разкри голямо научно постижение


Дата: 28/10, 18:07

Редактор: Недко Петров

Стопкадри бТВ

Времето във вторник ще е слънчево, като следобед от запад северозапад облачността ще се увеличи, а вятърът ще е слаб и в Източна България доумерен от север североизток.

Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, след като преди обед ще има мъгли.

По Черноморието ще е топло, с температури около 20 градуса, а температурата на морската вода ще е 17-18.

В планините също ще преобладава слънчево време и следобед се очаква увеличение на облачността. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16 градуса, а на 2000 - около 9.

В сряда и четвъртък облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в Западна и Централна България предстоят слаби превалявания.

Минималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, а максималните между 15 и 20. В петък облачността в много райони ще намалее, сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще останат без съществена промяна. В събота времето ще е слънчево.

По света в някои райони имат почти 300 слънчеви дни годишно, но на места влажността на въздуха е много ниска и поради тази причина учени от университета в Лас Вегас са разработили ново устройство, вдъхновено от кожата на дървесни жаби. То може да извлече значително количество вода от атмосферата, дори и в по-сухи региони, разкри по бТВ стажант-метеорологът Петроний Евтов.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия