Пиксабей
Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.
Необходими продукти:
200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната.
Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!
Четете още рецепти в az-jenata.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Контейнеровоз се преобърна край Истанбул, има ранен
Дата: 23/12, 13:13
Моряците от бедстващия кораб край Русе се прибират у дома за Коледа
Дата: 23/12, 12:561 Коментар
През ноември: Варна с най-много деца, отглеждани в приемни семейства у нас
Дата: 23/12, 12:471 Коментар
Митничари задържаха 23 тона фалшиви шампоани и препарати
Дата: 23/12, 12:43
Александър Сано: Ако не кажа на жена си поне 63 пъти на ден, че я обичам, все едно съм го пропуснал този ден
Дата: 23/12, 12:31