Зографски преодоля квалификацията в Енгелберг


Дата: 22/12, 11:55

снимка: Ailura, Уикипедия 

Владимир Зографски преодоля квалификацията преди второто състезание от Световната купа по ски скок за мъже на голямата шанца в Енгелберг, Швейцария.

Българинът направи скок от 121 метра, който му осигури 107 точки и 11-о място в квалификацията. Така той нямаше проблеми да се класира сред 50-те участници в същинското състезание по-късно днес.

Зографски се представи силно във вчерашния първи старт в Енгелберг, завършвайки на осма позиция, което бе второто най-добро постижение в кариерата му в Световната купа.

Двама австрийци оглавиха класирането в квалификацията днес. Първото място зае Максимилиан Ортнер със скок от 134 метра и 123.3 точки, а втори се нареди сънародникът му Щефан Крафт, който получи 120.4 точки, след като скочи 126.5 метра.

Третата позиция зае норвежецът Йохан Андре Форфанг със 119.9 точки след скок от 126 метра, прдаде БТА.

Водачът в класирането за Световната купа Пиус Пашке (Германия) завърши 40-и в пресявките. Той направи скок от 113 метра и получи 93.8 точки.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Думата „благодаря“ е прекалено малка“: Петя, която стана първата майка с трансплантиран черен дроб у нас
Дата: 22/12, 17:52

От 2025 година Изиджет пуска полети за 47 евро от София до Париж
Дата: 22/12, 17:46

Обявиха милионите за Усик за победата над Фюри
Дата: 22/12, 17:451 Коментар

Либерална организация изключи ДПС на Пеевски
Дата: 22/12, 17:421 Коментар

Право на отговор: Шоколадовите моливи отговарят на строгите изисквания на ЕС и БАБХ за безопасност и качество на хранителните продукти
Дата: 22/12, 17:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия