Редактор: Недко Петров
Стопкадри бТВ
По малко от две седмици до Великден от Агенция по храните дадоха специални указания как да разпознаем прясно или замразено агнешко месо купуваме.
Елена Камбурова вече е купила прясно месо, когато е било с 2 лева по-евтино.
Когато е било хубаво месото, не е било стояло и не е било размразявано, мисля, че не е проблем. Почти всяка година така правя, призна Елена.
БТВ попита търговеца как да разпознаем хубавото месо.
По цвят, печат, мирис. Даже, ако искате, може и да го подушите. Агнешкото месо, което е прясно, трябва да е бледорозово, отговори Наталия Георгиева.
Вече по-тъмното месо е на по-възрастно животно, а замразеното веднага си личи по цвета, личи, че е по-сив и по-тъмен, добави продавачът.
Светла Дечева е от клиентите, които не се доверяват лесно.
Печатът го има, беше и свежо, и по червеникаво, уточни тя.
Макар че харесва месото, жената не го купува, защото е чувала за търговци, които злоупотребяват, че го замразяват, а после го размразяват.
В такива случаи може да изискате и документите, с които месото влиза в магазина.
Имаме си търговски документи и пише каква порода е агнешкото, разкри Наталия Георгиева.
Другият начин да разберете дали месото е прясно, е по тавичката, в която е поставено. Ако в нея има течност, шансът месото да се е разтекло, докато се размразява, е голям.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Двама са в болница след катастрофите в района на Монтана
Дата: 23/04, 13:26
Млад мъж е в тежко състояние след множество удари с брадва
Дата: 23/04, 13:22
Кабаков ще ръководи мача между "Лудогорец" и "Черно море"
Дата: 23/04, 13:15
Земетресение разлюля Истанбул, усети се в България
Дата: 23/04, 13:002 Коментара
Шеф на български шивашки цех: Няма как да произведем сако за 12 лева като китайските
Дата: 23/04, 12:49