Пиксабей
Тиквеникът е сред традиционните ястия на празничната трапеза на Бъдни вечер. Той представлява традиционна българска сладка баница с пълнеж от тиква и други продукти.
Необходими продукти:
200 гр брашно
500 гр тиква
100 гр орехи
100 гр вода
100 гр олио
150 гр захар
лъжица канела
Начин на приготвяне:
Направете тесто от брашното и водата и разточете 5 кори. Сварете и обелете тиквата от кората. Поръсете със захар, счукани орехи и канела. След като изстине го наредете по корите без най-горната.
Изпечете го в умерена фурна и го поръсете с пудра захар. Добър апетит!
Четете още рецепти в az-jenata.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
Обраха апартамента на дясна ръка на Румен Радев
Дата: 23/12, 12:18
Решението за Шенген е публикувано в официалния вестник на ЕС
Дата: 23/12, 12:07
Нана: А ти, Жоренце, си в сърцето ми
Дата: 23/12, 12:07
Приключи ремонтът на ключово съоръжение от ПАВЕЦ "Чаира"
Дата: 23/12, 12:03
Край: Пеевски взе тежко решение
Дата: 23/12, 11:53