Фейсбук вече автоматично настройва публикациите ни да са видими само за приятелите ни. Досега социалната мрежа пускаше постовете ни видими за “всички”, освен ако изрично не го променим. Нововъведенията ще важат само за новорегистрирали се, съобщиха от компанията.
Динозавърче пък пита старите потребители дали искат да сменят настройките си. То се появява, когато човек влезе в полето за писане на нов пост, а видимостта му е сложена на “всички”.
“Някои хора искат да споделят публикациите си с всички. Други обаче казват, че предпочитат съдържанието, което пускат, да е видимо за по-малка група - като приятелите им. Ние преценихме, че е много по-лошо да споделиш нещо с някого, с когото не искаш, отколкото обратното.
“Затова пуснахме промяната за новите потребители, които още не знаят какво се случва в сайта. Помислихме и за старите, затова пуснахме динозавърчето”, обясни фейсбук в блог пост.
Компанията пуска и приложение, което позволява на потребителите да влизат в сайта анонимно. Не е бутон, който да спира следенето от Агенцията за национална сигурност, но пак е нещо, коментира онлайн изданието “Машабъл”.
24 часа
Изследват планетарни сблъсъци, за да разберат повече за древното минало на Земята
Дата: 08/10, 01:30
Хусите поеха отговорност за нова атака срещу Саудитска Арабия
Дата: 08/10, 01:00
Удостояват с поредна награда Роби Уилямс
Дата: 08/10, 00:30
Проф. д-р Здравко Каменов: Още в самото начало, от първия момент на поставяне на диагнозата стремежът трябва да бъде към идеален гликемичен контрол
Дата: 08/10, 00:10
Българска кухня "Монти мес" в "Младост" във Варна ви очаква с вкусни гозби
Дата: 08/10, 00:10