ВАП поиска масови проверки на кучета и собствениците им


Дата: 20/06, 20:331 Коментар

Снимка Булфото

Масови проверки как стопаните разхождат кучетата си. Поиска ги Върховната административна прокуратура след поредица от инциденти. А вчера кучета от породата питбул нападнаха 8-годишно дете в столичния квартал "манастирски ливади".

8-годишната Деа кара колело близо до дома си, когато две кучета тръгват към нея. „Тя пищеше толкова силно. Тръгнах към нея да опитам по някакъв начин да я предпазя. Бутах ги с краката, нея я премятат, оттук , оттам , в един момент се озовахме на стената вече приклещени”, сподели пред NOVA Милена Янчева, майка на пострадалото дете.

Ухапването е по бедрото на детето. Майката на Деа е успяла да се свърже със собственика на животните. “Снощи късно стопанинът ми е писал. Прати снимки на паспортите на кучетата, всичко им е изрядно, ваксинирани са”, допълни Янчева.

Преди година жертва на агресивно куче в същия квартал става и 6-годишният Максим. Но в двора на училище.

Заради зачестилите нападения - и проверките в общините са зачестили. По настояване на Върховна административна прокуратура.  Инспекторите обикалят паркове, градинки и междублокови пространства сутрин и вечер. От началото на годината инспекторите в София са съставили 14 акта за ухапвания от кучета. Глобата за всеки от тях е 100 лева. Съставените глоби за липса на паспорт на кучето и за водене без повод са повече.„Това също е по-висока санкция от 50 лева. Много жалби и сигнали постъпват при нас. Буквално всеки ден има минимум 5-6 жалби”, обясни д-р Тихомир Пърлев от столичния инспектора.

Проверките ще продължат.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ТУК - https://petel.bg/registration.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Депутатите отложиха въвеждането на тол системата до 1 март 2020 г.
Дата: 18/07, 13:18

Всички ще бъдат наказани, рече Инджова
Дата: 18/07, 13:08

Гости от Европа и Америка на джаз фестивала “Варненско лято“ 2019
Дата: 18/07, 13:07

Мечка нападна пчелни кошери в Югозапада
Дата: 18/07, 13:06

След 71 години брак! Съпрузи починаха в един и същи ден
Дата: 18/07, 13:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия