Нова барака „кацна” на центъра на Варна, посреща публиката на културните събития във ФКЦ


Дата: 16/07, 10:04

снимки: Дилян Недев

Барака за палачинки в центъра на Варна накара много граждани да се възмутят, съобщава Vihrogon.bg.

Тя пробуди спомен за едни уж отминали времена, когато центъра на морския град беше буквално затрупан с т.нар. преместваеми обекти. След дълги години на усилия и борба с най-различни интереси, местната власт успя да разчисти бараките и така Варна придоби значително по-европейски вид, който се харесва и на варненци, и на туристите.  Дали обаче този щанд няма да е „първата лястовичка” на процеса, добре познат на варненци като „баракизация”?

„Пиша Ви по повод забрана за поставянето на бараки по центъра. Последните години тя беше в сила, а сега отново се позволява на хора близки до властта да поставят грозни бараки по центъра… Явно забрана е отново за простолюдието, а други властимащи са богопомазани.  Ясно е, че от нас нищо не зависи, но дано поне стане достояние до повече хора… и нужните институции да се самосезират!”, това написа варненецът Дилян Недев до екипа ни, като приложи и снимки от мястото.

 

Който и да е решил, че този щанд за палачинки е удачно да се сложи точно пред един от центровете на изкуствата и културата  – ФКЦ, определено не се съобразил с идеята как трябва да изглежда Варна. Наоколо освен това има няколко обекта, предлгащи храна и този щанд определено ще  представлява  за тях доста нелоялна конкуренция. Но всъщност, най-неприятното е, че той препречва подхода към културната институция и дори скрива големите табла, на които е публикувана програмата със събитията във Варна. Може би общината трябва да вземе най-накрая решение с какво предпочита да е украсен центъра на града през лятото – с култура или с храна?



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Киара остана без роза от Ергена
Дата: 24/04, 23:24

Ивет Лалова роди
Дата: 24/04, 22:59

РСМ вероятно ще избере президент на балотаж
Дата: 24/04, 22:50

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 24/04, 22:50

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 24/04, 22:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия