Прокуратурата започна разследване за пожара при АМ "Струма"


Дата: 14/08, 16:24

снимка: Булфото

Досъдебно производство е образувано във връзка с възникналия пожар в района на фирма "Феникс-Ресурс", непосредствено под автомагистрала "Струма" край Дупница. Това съобщиха от пресцентъра на общината, предаде Dir.bg

Оттам припомниха, че огънят, възникнал във вторник, доведе до опустошаването на декари ниска растителност и лозя в землищата на няколко села. Заради пожара, кметът на Дупница Методи Чимев обяви частично бедствено положение, което ще продължи до полунощ днес. Магистралата в участъка й край Дупница, все е още затворена.

Очакват се резултатите, които да дадат отговор дали има нарушение в здравината на носещите колони на моста, допълниха от пресцентъра. Оттам посочиха още, че през миналата година от Община Дупница са изпратили писма до агенция "Пътна инфраструктура" и РИОСВ - Перник, в които е съобщено за опасността от създаване на пожароопасна ситуация поради складирането на отпадъците под моста на магистралата.Част от делата са спечелени на първа инстанция и в момента текат обжалвания.

На мястото на пожара остават противопожарни коли, за да следят за ситуацията, казаха още от пресцентъра. Огънят е потушен, но все още имало тлеещи огнища. По данни на общинската администрация, според резултатите, получени от лабораторията на "Гражданска защита", няма проблеми с въздуха в района. Измервания са правени в селата Блажиево и Джерман, както и на място.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Instagram вече ще ни информират, когато нарушим правилата на приложението
Дата: 19/08, 05:00

Времето в понеделник
Дата: 19/08, 04:00

Високоплатените работни места за тези, които искат да спасят планетата
Дата: 19/08, 03:30

Седем причини да смените колата
Дата: 19/08, 03:00

Край на черните дни! Тези зодии обръщат съдбата си през втората половина на август
Дата: 19/08, 02:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия