Румен Радев: Модернизацията на Въоръжените сили не е еднократен политически акт


Дата: 16/10, 13:07

Снимка Президентство

Трансформацията, модернизацията на българските ВВС и изобщо на Въоръжените сили не е еднократен политически акт, той не се изчерпва с покупката на техника и въоръжение, а е сложен процес, изискващ изключително компетентно ръководство, заяви президентът Румен Радев пред журналисти на отбелязването на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили - 16 октомври, в София, предаде БТА.

Държавният глава добави, че очаква правителството да осъзнае с какво всъщност се е заело и да изпълнява всички необходими действия, от които зависи една успешна модернизация.

Президентът Радев поздрави всички, свързани с авиацията, за празника, като добави, че българските ВВС винаги са били носител на гордостта и идеалите на нацията и символ на непреклонния дух на българина. Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие почетния караул пред Паметника на българския летец до сградата на парламента и поднесе венец по случай празника.

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков каза в отговор на въпрос, във връзка с очакваните нови изтребители Ф-16, че следващата седмица пристига екип от ВВС на САЩ, който ще работи съвместно с представители на българските ВВС на базата "Граф Игнатиево", и ще се обсъждат критериите, изискванията, възможностите и схемата за обучение на летателния и на инженерно-техническия състав. През ноември се очаква втори екип от ВВС на САЩ, който ще дискутира с българските си колеги въпросите по инфраструктурата.

Стойков коментира, че повод за оптимизъм на празника на ВВС има, те изпълняват задачите си, а авиационната техника поетапно се ремонтира и влиза в строя.

Председателят на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов коментира, че надеждата става все по-силна, възстановява се Висшето военновъздушно училище, купува се съвременен боен самолет, възстановява се съществуващата техника, предаде БТА.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



МВР: Сигналите за бомби в София са подадени от държава извън ЕС
Дата: 28/03, 19:10

Варненци към кмета Коцев: В този подлез вандалите вилнеят редовно!
Дата: 28/03, 19:04

Хороскоп за 29 март петък: Телефонът си да не вдига зодия
Дата: 28/03, 19:00

МВР: Бомбените заплахи в София идват от страна извън ЕС
Дата: 28/03, 18:47

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 18:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия