Майка на 40 деца: Не мога повече!


Дата: 18/10, 15:482 Коментара

Историята на Мариам Набатанзи е повече от необичайна. Родом от Уганда, тя може би е най-многодетната майка в цяла Африка. Заради рядко генетично състояние на организма ѝ, тя е дала живот на 40 деца за своите 36 години, пише Novini.bg.

За жалост освен многодетна, Набатанзи е и самотна майка, която въпреки множеството трудности съумява да отглежда и да се грижи за всичките си деца – 3 броя четиризнаци, четири броя тризнаци и 6 броя близнаци. Първите близнаци Набатанзи ражда едва на 13-годишна възраст от нейния съпруг, който е с 28 години по-възрастен от нея. Двамата се женят година по-рано, когато момичето е на 12 години.

Сега докторите са решени да ѝ помогнат да не ражда повече деца, защото – по думите ѝ – вече започва да изпитва известни затруднения. Все пак са я предупредили, че интервенция от такова естество би застрашило живота ѝ, тъй като жената има необичайно огромни яйчници.

Набатанзи ражда за последен път преди три години, когато дава живот на последната бройка близнаци.

,,Цялото ми детство мина в сълзи, мъжът до мен ми причини много болка и страдание, но въпреки всичко през цялото това време нито веднъж не съм спряла да полагам грижи за децата ми и да работя, за да имам пари'', споделя многодетната майка, цитирана от в. ''Мирър''.

,,Яйчниците ѝ бяха с прекалено големи размери, поради което тя винаги щеше да ражда близнаци, тризнаци или четиризнаци. В нейния случай говорим за изключително специфичен генетичен казус'', обясни гинекологът ѝ, извършил манипулацията.

Засега жената има уверението на медицинския екип, че повече няма да може да ражда и ще може да се посвети на децата си, част от които се наложило вече да напуснат училище, за да помагат на майка им в работата за отглеждането на по-малките им братя и сестри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Шефът на спасителите за издирваната жена в Рила планина: Всички пътеки са преминати, няма никаква следа от нея
Дата: 13/11, 09:40

Вече не сме най-нещастните европейци
Дата: 13/11, 09:36

Защо деца се разболяват от рак?
Дата: 13/11, 09:34

До 6 години затвор грозят пияния кантонер, причинил инцидента в Асеновград
Дата: 13/11, 09:27

Фандъкова: Няма да допусна популистки идеи и тесни партийни сделки
Дата: 13/11, 09:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия