Обвиненият във футболно хулиганство: Близнакът ми беше на мача, не аз


Дата: 18/10, 15:57

Снимка: Булфото

Софийски районен съд уважи искането на Софийска районна прокуратура и наложи мярка „задържане под стража“ на Цветан Гечев, обвинен във футболно хулиганство. Така 18-годишният младеж бе оставен в ареста, съобщи Novini.bg.

Заради деянието, Гечев е заплашен с до 5 години затвор.

Самият Цветан обяви пред Софийски районен съд, че е невинен, не се чувства виновен, защото не е бил на мач. „Имам брат-близнак, който беше на мача. Даже нямах никаква представа, за тази футболна среща“.

Той обясни, че брат му е отишъл да си признае, но са го изгонили. Заедно с неговия защитник, поискаха брат му да даде показания, но му бяха отказани. Той поиска по-лека мярка.

От Софийска районна прокуратура настояха за най-тежката мярка, тъй като събраните до този момент доказателства сочат, че именно Цветан е извършвал непристойните действия по време на двубоя България-Англия. Прокуратурата се позовава на разпит на свидетели и на лицево разпознаване. Освен това Цветан имал влязла в сила присъда, имал и друго досъдебно производство и има реална опасност да извърши и друго престъпление.

Защитата на Гечев оспори искането на прокуратурата, поиска и по-лека мярка. Обясни, че Цветан е трудово ангажиран и представи трудов договор. Не се съгласи, че той може да извърши друго престъпление. Имал постоянен адрес и с по-лека мярка може да съдейства на разследването.

След като чу страните, съдията постанови мярка зад под стража, която може да се обжалва в тридневен срок.

Пред залата бяха близки на Цветан, брат му, приятелката му Гергана, както и нейният баща. Те изложиха различна версия:

Брата-близнак на задържания, заяви пред журналисти, че е отишъл в Първо районно, за да каже, че е бил той на стадиона, но са го излъгали, че брат му вече си е признал. „След това дойде някакъв и каза: „Можеш да си ходиш“. Брат ми беше при гаджето си. На мача просто помахах на един приятел“, заяви Димитър Гечев.

Бащата на приятелката на Цветан потвърди, че той е бил в дома им по време на мача. „Аз лично им сготвих“, категоричен бе мъжът. Той добави, че щели да го разпитват в понеделник, въпреки че делото е днес. Мъжът се представи като Георги Пайталов.

На въпрос дали е псувал, младежът заяви, че е нормално да псуваш, когато падаш със шест на нула. Той изрази готовност да се подложи на детектор на лъжата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На първо четене: По-високи заплати за военните от 2025 година
Дата: 19/04, 22:52

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 22:50

Василев: Сделката с "Боташ" е изключително неизгодна
Дата: 19/04, 22:38

Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп
Дата: 19/04, 22:26

Нова порция дъжд в събота
Дата: 19/04, 22:12

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия