"Флагман": Летище "София" се гаври с гадни сандвичи за 8,20 лв.


Дата: 18/10, 16:45

Цените на летище „София” скочиха за пореден път и станаха почти недостъпни за средния българин, показа кратка обиколка на Терминал 2. Надценката е огромна, а самият асортимент - твърде обикновен, пише "Флагман".

Да хапнеш един сандвич преди полет се оказва истински лукс - най-простият бургер с шунка или луканка с кашкавал струва 8,20 лв. Иначе във всяко бистро в София подобни филии се продават за около 1,60. Обидното към купувачите е, че въпреки солените цени, сандвичите имат отблъскващ и неапетитен вид, хлебчето е очебийно старо, шунката нахвърляна грозно, а опаковката е от долнопробен найлон.

„Не може да предлагаш стока на космически цени с нулев търговски вид.”, оплакват се пътуващите. Ако случайно ожаднеете, също има проблем. Най-обикновените малки сокчета от 250 мл. струват….4,60 лв. при реална цена около лев и нещо.

Малка минерална вода пък няма да намерите под 2,50 лв. в нито едно от барчетата и кафенетата. Проблем за всеки средностатистически българин е и да пие едно кафе - справка в ценоразписа показва, че най-обикновено еспресо "Кимбо", което е и най-евтиното кафе по родните магазини и заведения, тук се предлага за 4,50.

Ако предпочитате капучино, можете да го изпиете с наслада за 5,30. Толкова струва и безкофеиновото. Гранде капучиното пък е истински удар за джоба - ще ви излезе 6,90. Най-евтино в менютата на летището е нес кафето - може да си вземете чашка със силната ободрителна напитка само за 4,10.

Най-вероятно заради стряскащите цифри под най-обикновени артикули, отпътуващите за чужбина влизат в ролята на Бай Ганьо и си носят в чантата вода и някоя суха паста или вафла, за да се подкрепят преди полет. „Солено кафе няма да пия, а и сандвичът ще ми се стори горчив.

Абсурд да дам 20 лева за кафе, сандвич и сок”, споделиха разочаровани пътници пред Lupa.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 06:10

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 06:10

В Полша задържаха мъж, заподозрян в подпомагане на нападение срещу Зеленски
Дата: 19/04, 06:00

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 05:30

Ректората на Софийския университет се нуждае от спешен ремонт
Дата: 19/04, 05:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия