Емил Минчев: До 6 месеца ОбС Варна може да приеме програма за развитието на спортните ветерани и децата


Дата: 24/10, 10:24

Във Варна да се приеме програма за развитието на спортните ветерани и децата, е основната идея на кандидата за общински съветник от листата на ВМРО Емил Минчев.

„Още преди 12 години исках да направя тази програма само за футбола, но сега искам да го направя за целия спорт във Варна. Защото в момента за спорта само се говори, а нищо не се прави. Не мога да приема, че когато един състезател стане ветеран, обществото го изхвърля, още повече спортното общество го изхвърля.”, заяви Емил Минчев.

Според него, за да се използват тези ветерани, е необходимо да ги включат в една програма, която да се финансира от Община Варна, държавата и европейски проекти.

„По-възрастните ветерани ще ходят по училища и отбори, ще си подбират две, три, четири деца и ще ги тренират индивидуално, като им предават своите умения, опит и знания. Примерно две-три тренировки в седмицата. Но трябва да им се плаща на тези ветерани и парите могат да бъдат осигурени от общината, Министерството на спорта или от европроект. Аз я имам тази програма, отдавна говоря за нея, но все не можем да стигнем до края.”, допълни Минчев.

Той обясни и ползите от подобна програма. Първо, когато се тренират по-малко деца, на тях се обръща много повече внимание. Второ, този ветерен не се чувства изхвърлен и забравен от всички. И трето, той се чувства полезен и получава пари за работата си.

„Но най-важното е, че тези хора ще са полезни за обществото, за града, за държвата. Децата ще бъдат доволни, родителите – също, тъй като се обръща по-голямо внимание на децата им. Убеден съм, че ще тази моя идея ще се реализира, тъй като в Общинския съвет всички са едно цяло. Ако успеем да вкараме повече общински съветници и с мнозинството на ГЕРБ, до 6 месеца тази програма ще я прокараме.”, заяви Минчев.

Последният разкри, че Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са му обещали съдействие за проект за ветерани и деца, който да се одобри от ЕС. Двамата евродепутати ще се борят за финансиране за тази програма и има голям шанс да го подсигурят.

„Подобна програма ще е 1000% полезна. Казвам го най-отговорно, защото аз вече съм я практикувал. Преди години тренирах първо 4, а после 6 китайски таланти индивидуално на Грандхотела и под Аспаруховия мост. Впоследствие един от тях стигна до китайския национален отбор по футбол, а втори в момента е изпълнителен директор на елитен клуб в Китай.”, аргументира своите намерения Минчев.

В заключение той каза, че като цяло иска да вдигне нивото на целия спорт във Варна, на футбола и основно на футзала, на който е основател в България: „Футзал, това е моята мечта. Аз положих основите му в България, заедно с моя приятел Красен Кралев. Мисля, че ще се разберем с него, все пак той е помогнал на толкова спортове. Нещо повече. Той е единственият спортен министър, който е дал толкова много пари на спорта. Дори повече от всички спортни министри взети заедно.”

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*платена публикация

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.


Неврохирургът доц. д-р Токташ идва на 16 ноември 2019 за безплатни консултации в София
Дата: 13/11, 06:10

За 2 седмици владейте немски като роден език - без курсове или частни уроци
Дата: 13/11, 06:10

Фандъкова ще създава три нови ресора в общината
Дата: 13/11, 06:00

Мозъчни импланти лекуват наркозависимости
Дата: 13/11, 05:00

Проучване събра най-дразнещите ситуации на пътя за шофьорите
Дата: 13/11, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2019 | Пълна версия