Емил Минчев: До 6 месеца ОбС Варна може да приеме програма за развитието на спортните ветерани и децата


Дата: 24/10, 10:24

Във Варна да се приеме програма за развитието на спортните ветерани и децата, е основната идея на кандидата за общински съветник от листата на ВМРО Емил Минчев.

„Още преди 12 години исках да направя тази програма само за футбола, но сега искам да го направя за целия спорт във Варна. Защото в момента за спорта само се говори, а нищо не се прави. Не мога да приема, че когато един състезател стане ветеран, обществото го изхвърля, още повече спортното общество го изхвърля.”, заяви Емил Минчев.

Според него, за да се използват тези ветерани, е необходимо да ги включат в една програма, която да се финансира от Община Варна, държавата и европейски проекти.

„По-възрастните ветерани ще ходят по училища и отбори, ще си подбират две, три, четири деца и ще ги тренират индивидуално, като им предават своите умения, опит и знания. Примерно две-три тренировки в седмицата. Но трябва да им се плаща на тези ветерани и парите могат да бъдат осигурени от общината, Министерството на спорта или от европроект. Аз я имам тази програма, отдавна говоря за нея, но все не можем да стигнем до края.”, допълни Минчев.

Той обясни и ползите от подобна програма. Първо, когато се тренират по-малко деца, на тях се обръща много повече внимание. Второ, този ветерен не се чувства изхвърлен и забравен от всички. И трето, той се чувства полезен и получава пари за работата си.

„Но най-важното е, че тези хора ще са полезни за обществото, за града, за държвата. Децата ще бъдат доволни, родителите – също, тъй като се обръща по-голямо внимание на децата им. Убеден съм, че ще тази моя идея ще се реализира, тъй като в Общинския съвет всички са едно цяло. Ако успеем да вкараме повече общински съветници и с мнозинството на ГЕРБ, до 6 месеца тази програма ще я прокараме.”, заяви Минчев.

Последният разкри, че Андрей Слабаков и Ангел Джамбазки са му обещали съдействие за проект за ветерани и деца, който да се одобри от ЕС. Двамата евродепутати ще се борят за финансиране за тази програма и има голям шанс да го подсигурят.

„Подобна програма ще е 1000% полезна. Казвам го най-отговорно, защото аз вече съм я практикувал. Преди години тренирах първо 4, а после 6 китайски таланти индивидуално на Грандхотела и под Аспаруховия мост. Впоследствие един от тях стигна до китайския национален отбор по футбол, а втори в момента е изпълнителен директор на елитен клуб в Китай.”, аргументира своите намерения Минчев.

В заключение той каза, че като цяло иска да вдигне нивото на целия спорт във Варна, на футбола и основно на футзала, на който е основател в България: „Футзал, това е моята мечта. Аз положих основите му в България, заедно с моя приятел Красен Кралев. Мисля, че ще се разберем с него, все пак той е помогнал на толкова спортове. Нещо повече. Той е единственият спортен министър, който е дал толкова много пари на спорта. Дори повече от всички спортни министри взети заедно.”

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*платена публикация

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Как да блокирате някого във Facebook Messenger
Дата: 07/06, 05:00

Облачна неделя
Дата: 07/06, 04:00

На протестно бдение ще се съберат тази вечер жители на Златоград
Дата: 07/06, 03:30

Протестиращи в Лондон влязоха в сблъсък с полицията
Дата: 07/06, 03:01

24 часа: Плажовете за българи - на символични цени или безплатни
Дата: 07/06, 02:29

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия