Гугъл-децата нуждаят ли се от гугъл-родители?


Дата: 15/11, 18:27

Георги Апостолов е координатор на Центъра за безопасен интернет от създаването му през 2005 година. По прoфесия е журналист с над 15 години практика, редактор и кореспондент в БТА, главен редактор на български и чуждоезични медии. През последните години ръководи множество инициативи срещу незаконното и вредно съдържание и поведение за деца онлайн.

Георги ни разказва за основните опасности, пред които е възможно да се изправи едно дете в интернет, затова доколко са осведомени родителите и как могат да предпазят децата си от цялата информация, която им се предоставя онлайн.

Сърфира ли безопасно детето Ви в интернет и пристрастено ли е към смартфона си? Ако сте родители на деца от 9 до 17 години, може да получите тази и още полезна информация на специалната „Родителска среща“, организирана от Теленор на 17 ноември в гр. Варна. По време на събитието, родители и експерти от Центъра за безопасен интернет, Асоциация „Родители и Теленор ще обсъждат какви са заплахите в онлайн общуването, за какво децата използват социалните мрежи и други горещи въпроси, които вълнуват всеки родител.

  1. Според Вас, кое е по-удачно - Да се даде известна свобода на децата при използването на интернет и да се наблюдава отблизо в какви сайтове влизат и какво правят или изцяло да се забрани достъпът им до интернет и технологиите?

  1. Какви са основните опасности, пред които може да се изправи едно дете в интернет?

  1. Според Вас, как можем да предпазим това ново поколение, което израства с интернет? Това лична отговорност на всеки родител към детето му ли е или е отговорност на цялото общество?

  1. Какъв е най-ефективният начин родителите да предпазят децата си от онлайн опасностите? Има ли някакви правила, които трябва да бъдат следвани?

  1. Голям ли е процентът на деца, които са жертва на тормоз в интернет? Как може децата да се преборят с това?

*публикация
 Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Вятър и по-хладно време в понеделник
Дата: 13/07, 04:00

„Гладен” затворник от Пловдив съди държавата, не му стигала храната
Дата: 13/07, 03:31

Президентът Вучич: Няма руска следа в протестите в Белград
Дата: 13/07, 03:15

Токио плаща на нощните клубове, които доброволно затворят врати
Дата: 13/07, 02:48

МВР: Без сериозни нарушения на обществения ред приключи протестът в София
Дата: 13/07, 02:15

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия