Фандъкова ще създава три нови ресора в общината


Дата: 13/11, 06:00

Да бъдат създадени три нови ресора в Столичната община - "Строителство", "Дигитализация и инвестиции" и "Транспорт", предложи столичният кмет Йорданка Фандъкова, след като положи клетва и официално встъпи в длъжност за четвърти път, съобщава БНР. Тя изтъкна, че това са големите мотори на промяната за София и това е начинът да бъде увеличена скоростта на развитиe на града.

Фандъкова заяви още, че до месец ще предложи на Общинския съвет структурни промени в работата на общината, които да гарантират по-голяма бързина на работата, повече контрол и повече публичност.

"Единственият начин да отговорим на очакванията за повече ред и бързина, е работата. Затова ще използвам и опита, и силата, които имам, за да гарантирам проектите на София. Някой беше казал, че човек или е част от проблема, или е част от решението. Това, което аз ви предлагам, е да бъдем част от промяната в името на хората на София", заяви кметът и подчерта, че няма да приема и няма да подкрепя популизма и опити да се използва градът, за да се решават партийни задачи.

Преди нея клетва положиха общинските съветници, районните кметове и кметовете на кметства.

Досегашният председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков бе избран за нов мандат с 33 гласа. За поста имаше трима кандидати - Герджиков, Милка Христова (БСП) и Методи Лалов от Обединение "Демократична България".

За зам.-председатели бяха избрани проф. Иво Петров, Милка Христова и Борислав Игнатов. Проф. Иво Петров от групата на ГЕРБ/СДС е с 60 гласа "за". Милка Христова от БСП получи също 60 гласа, а Борислав Игнатов от "Демократична България" – 59 гласа "за" и един "въздържал се".

Групата на ГЕРБ е най-голяма и в новия общински съвет на София - 27 души. Партията получи заявка за подкрепа от ВМРО, които имат 4 мандата. БСП има 15, 12 за "Демократична България". Партия "Атака" е с 2 мандата. За първи път  има независим съветник - Борис Бонев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Варненци към кмета Коцев: В този подлез вандалите вилнеят редовно!
Дата: 28/03, 19:04

Хороскоп за 29 март петък: Телефонът си да не вдига зодия
Дата: 28/03, 19:00

МВР: Бомбените заплахи в София идват от страна извън ЕС
Дата: 28/03, 18:47

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 28/03, 18:40

Ники Кънчев издаде голяма тайна за “Стани богат”
Дата: 28/03, 18:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия