Вече не сме най-нещастните европейци


Дата: 13/11, 09:36

Снимка pixabay

Българите вече не са най-нещастните европейци, става ясно от съобщение на европейската статистическа агенция Евростат. Те са изпреварени от латвийците, където всеки трети се чувства нещастен през цялото време, пише burgas24.bg.



У нас 35 на сто от запитаните от статистиците са споделили, че са се почувствали щастливи поне веднъж в месеца. Българите обаче остават непоклатимо най-недоволни в Европа от финансовото си състояние и от личните си взаимоотношения с околните.

Пред нас са хърватите, където щастието е постигнато от 42 процента от населението, както и гърците и румънците, където щастие изпитват 46%.

Поляците са най-щастливи сред източноевропейците. Най-нещастни в стара Eвропа са италианците.

През 2018 г. белгийците са били най-щастливият народ в ЕС. Повече от две трети от населението там споделя, че е усетило щастие през последния месец. Същото е положението и сред холандците, австрийците и финландците. Всеки трети в Испания е споделил пред Евростат, че е непрекъснато щастлив, което дава на статистиците да заключат, че там е най-вероятно да намерите човек, доволен от живота си. 72 процента от испанците изпитват щастие поне веднъж месечно.

Анкетираните са били питани да определят между отговора: щастлив съм през цялото време, през повечето време, от време на време, понякога и никога.

Данните на Евростат се разминават със Световния индекс на щастието за 2018 г., който се оглавява от Финландия. Дания, която в европейската класация е седма е класирана втора в света, следвана от Норвегия, а Холандия е пета. Сред 10-те най-нещастни народа в света няма европейци. Южен Судан, Централно-африканската република и Афганистан са оценени като най-нещастни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пускат сирените на 1 април в много български градове
Дата: 28/03, 15:03

Промени в една от линиите на "Градски транспорт" - Варна
Дата: 28/03, 15:00

Полша разби мрежа за разпространение на руска пропаганда през новинарски сайтове
Дата: 28/03, 14:58

Кремъл: Путин няма план да се среща със семействата на жертвите от "Крокус"
Дата: 28/03, 14:481 Коментар

Учениците си плащат, ако се явят на втора матура
Дата: 28/03, 14:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия