Нови 2 огнища на африканска чума в област Разград


Дата: 14/11, 01:56

Две нови огнища на африканска чума по свинете са открити в област Разград, съобщи д-р Юлиян Йорданов от Областната дирекция по безопасност на храните на заседание на Областната епизоотична комисия.

Той уточни, че случаите на болестта са при отстреляни диви прасета на територията на ТП ДГС "Сеслав"-Кубрат в землищата на исперихското село Белинци и самуилското Пчелина.

Със заповед е ограничен достъпът до горски територии, попадащи в подзона А - 3-километровата зона около установените случаи. В района, в който е наложена забраната, могат да се извършват неотложни дейности по ред и условия, определени от Областната епизоотична комисия. Срокът на действие на заповедта е до 6 декември включително, обясни д-р Йорданов.

Директорът на Държавното горско стопанство "Сеслав" инж. Тони Димитров заяви, че в момента на територията на ведомството не се извършват дърводобивни дейности. По думите му на видни места са поставени табели за обозначаване на инфектираната подзона.

Инж. Димитров каза още, че за изследване във ветеринарна лаборатория са изпратени още 10 проби от отстреляни животни на територията на стопанството. Очакват се резултатите от изследванията за африканска чума по свинете да бъдат готови утре, съобщава БТА.

 

dnes.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ново протестно автошествие на енергетици и миньори днес
Дата: 29/03, 08:001 Коментар

Рачев къв Цънцарова: Мария, на пръсти сме в лятото като балерините
Дата: 29/03, 07:50

Голям пожар горя в центъра на Русе
Дата: 29/03, 07:392 Коментара

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 07:30

Иван Янков е в неизвестност вече 18 дни
Дата: 29/03, 07:25

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия