Спрягат ли Цацаров за шеф на КПКОНПИ?


Дата: 14/11, 03:24

БНТ

Седмица преди да изтече срокът за номинации за нов шеф на антикорупционния орган (КПКОНПИ), партиите не разкриват своите предложения. Никой не потвърди официално дали сред обсъжданите имена е сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари. Според представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, хипотетично Цацаров би бил добра кандидатура заради опита, който притежава.

Партньорите във властта - ГЕРБ и Обединени патриоти твърдят, че няма политически преговори за председател на антикорупционния орган.

Даниела Дариткова - председател на ПГ на ГЕРБ: -Обсъждана ли е кандидатура на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ? - Не са обсъждани още кандидатури, срокът не е изтекъл, предстои и тогава ще можете да видите кои са предложените кандидати.

Шефът на парламентарната Комисия за борба с корупцията даде положителна оценка на сегашния главен прокурор.

Борис Ячев - председател на Комисията за борба с корупцията: Г-н Цацаров е юрист с над 10 годишен опит, така че формално отговаря на условията, това, което е записано в Закона за противодействие на корупцията.

Според представляващия Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев, специалист като Сотир Цацаров би бил подходящ да оглави антикорупционната комисия.

Боян Магдалинчев - представляващ ВСС - Той би бил добра кандидатура и ще ви кажа защо. Той е наказателен специалист преди да стане наказателен съдия, над 20 години доколкото си спомням, като наказателен съдия, отделно 7 години като главен прокурор, дейността на председателя на антикорупционната комисия е много близо с наказателно-правната материя, с която г-н Цацаров се е занимавал.

БСП и ДПС не разкриха нито дали ще издигнат свой кандидат, нито дали биха подкрепили евентуална номинация на Цацаров.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Слухове, написано и недоказано не коментираме. Ако бъде внесена кандидатурата на г-н Цацаров ще имате нашия коментар.
Хамид Хамид - ДПС: Вие бихте ли подкрепили такава кандидатура? - Нека да стане факт кандидатурата, тогава да коментираме.

Партиите в парламента имат още седмица да внесат номинациите си. След това предстои проверка на документите. Тогава според депутатите ще има време и за консултации за подкрепа.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Адвокат Бекирска: Някои хора майките им ги водят в кантората ми да се разведат
Дата: 29/03, 16:59

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Александър Андреев: Първа точка във всички предизборни кампании трябва да е “сгрешихме”
Дата: 29/03, 16:35

Багерите и валяците се връщат на АМ "Хемус"
Дата: 29/03, 16:30

Варна посреща НИК 421 – „Св. св. Кирил и Методий“ на 3 април
Дата: 29/03, 16:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия