The Global Times: Американски политици предлагат законопроект за натиск върху Хонконг


Дата: 17/11, 03:17

Американски политици предлагат законопроект за натиск върху Хонконг, пише китайското англоезично издание The Global Times, представен без редакторска намеса, цитиран от "Фокус".


Политиците във Вашингтон ускоряват действията си за популяризиране на инструмента, който могат да използват, за да се намесят в законодателството на Хонконг. Сенатът на САЩ в четвъртък започна процес, известен като гореща линия, за ускоряване на приемането на Хонконгския закон за правата на човека и демокрацията в Сената още през следващия понеделник. Мярката позволява законопроекта да заобиколи нормалната процедура, ако има единодушен консенсус. В същия ден Комисията за преглед на икономиката и сигурността на САЩ и Китай в годишен доклад препоръчва на Конгреса да приеме законодателство, в което се посочва, че САЩ ще прекратят специалния търговски статус на Хонконг, ако Народноосвободителната армия или народната въоръжена полиция „се включат във въоръжена намеса в Хонконг."
Тези ходове на САЩ показват ясното му отношение: радикалните протестиращи в Хонг Конг могат да правят каквото си искат - да убиват хора с тухли, да подпалват или да бият хора, които не са съгласни с тях, и да хвърлят опасни отломки от мостове, докато всички действия, предприети от управляващите, за да спрат насилието и да сложат край на хаоса в съответствие с предложения закон ще бъдат признати за погром върху демокрацията и свободата.
Това е най-безсрамната обида и подмяна на справедливостта и морала. Демокрацията и свободата трябва да се основават на върховенството на закона. Когато яростта порази Хонконг, подкрепата на Вашингтон за протестиращите се превърна в престъпление срещу града и неговите 7 милиона жители. Конгресът на САЩ иска да съсипе просперитета на Хонконг и да превърне града в хаос, която да повлече след себе си и развитието на Китай.
Вашингтон приветства вандализма на мафиотите за унищожаване на Хонконг и разглежда усилията на правителството на Хонконгския специален административен регион като потискане на демокрацията и свободата. Колко безмилостно и лицемерно е. Политиката, подобно на отровата, убива човешкото у някои американски политици, карайки ги отчаяно да създават проблеми на Китай с цената на живота и бъдещето на хората от Хонконг.
Въпреки това американските политици не могат да доминират в развитието на ситуацията в Хонконг. Накъде ще тръгне градът зависи от отношението на хонконгската общественост и основния закон.
Все повече и повече хонконгци са уморени от унищожаването на живота, причинено от насилието. Те не издържат да виждат домовете си съсипани от безредици и западни сили и са разбрали, че Хонконг е достигнал безпрецедентен критичен момент. Много жители доброволно почистват барикадите по улиците днес, изразявайки противопоставянето си на мафиотите. Мълчаливото мнозинство вече няма да мълчи.
Правителството и полицията на автономния район са решени да спрат насилието и да прекратят хаоса според закона, а централното правителство им предлага непоколебима подкрепа. Китайското правителство твърдо ще защити националните интереси за суверенитет, сигурност и развитие и решително ще се противопостави на всяка намеса на външни сили в делата на Хонконг.
Призоваваме всички миролюбиви и поддържащи развитието сили по света да осъдят хонконгските безредици, намесата в хонконгските дела на държави като САЩ и Великобритания и подкрепата им за мафиотите. Ако интервенционистките актове на Запада успеят, това ще бъде дългосрочна заплаха за световния мир и стабилност и ще представлява общо предизвикателство за развиващите се страни.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Кошмар в Бразилия. Рекордни наводнения отнеха живота на 37 души
Дата: 04/05, 12:19

Крисия направи голямо признание за времето при Слави Трифонов
Дата: 04/05, 12:15

Поклонници от цял свят очакват слизането на Благодатния огън в Йерусалим
Дата: 04/05, 12:11

В България не мога да свикна със затвореното ни мислене, обяви д-р Дария Бояджиева
Дата: 04/05, 12:02

Спартак постигна целта, но няма да спре дотук
Дата: 04/05, 12:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия