Петима убити и 10 ранени при нови протести в Боливия


Дата: 17/11, 04:09

Петима души били убити, а други 10 ранени при сблъсъци по време на протести в различни части на Боливия. Стигнало се е до сблъсъци между  полицията и привърженици на бившия президент Ево Моралес, съобщиха световните информационни агенции, пише "Фокус".

Така вече най-малко 14 са загиналите, а 400 други - ранените при сътресенията в Боливия, започнали след президентските избори миналия месец, в които Моралес обяви победа за четвърти път.Демонстрантите излязоха на улицата, вярвайки, че резултатите са фалшифицирани.Моралес подаде оставка в неделя под натиска на военните и обяви, че няма намерение да бяга от страната. След това обаче той поиска политическо убежище от Мексико, но по-късно обяви, че ще се върне в Боливия.Вторият заместник-председател на Сената на Боливия, представителят на опозицията Жанин Анес, обяви, че поема президентските функции през преходния период, след като парламентът не събра кворум, за да избере приемник на подалия оставка държавен глава.На бившият президент на Боливия Ево Моралес ще му бъдат повдигнати обвинения, ако се завърне в страната. Това обяви временно изпълняващата длъжността президент Жанин Анес."Той знае, че трябва да отговаря пред правосъдието. Има изборно престъпление. Никой не го е изхвърлял, но да, трябва да отговаря за изборните фалшификации, в допълнение към многото обвинения в корупция", коментира Анес пред журналисти.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия