Как да изберете обувки, направени сякаш точно за вас


Дата: 15/12, 15:06

Защо сходни на вид обувки се усещат по толкова различен начин, когато се пробват? Защо с едни обувки че чувстваме добре и след цял ден на крак или в движение, а други ни се иска да захвърлим и да не погледнем повече? Как да изберем обувки, които винаги да носим с удоволствие?

Това са въпроси, които най-често си задават дамите в магазините за обувки, но и всички които прекарваме повече време на крак или в движение. В същото време, чуваме познатите изречения – “много добре ви стоят” и “те ще се отпуснат”, и различни други похвати накланящи везните към решение за покупка. В значителна част от случаите, след 2-3 неуспешни опита да свикнем, обувките трайно остават в шкафа, при други скучаещи чифтове.

За да попаднем на обувки, в които се чувстваме добре е въпрос и на късмет – стъпалата ни са наистина толкова различни:

Някои стъпала са твърде широки спрямо стандартния калъп, това прочее е много характерно за българските стъпала. 

Други са с деформитети (най-често кокалчета)

Някои стъпала са с високи сводове, други – с плоскостъпие.

Има стъпала, чиито възглавнички се възпаляват бързо (метатарзалгия), при други свода е болезнен (плантарен фасциит). 

Има хора които са по цял ден на крак, дори и стъпалата им да са “по учебник” настъпва умора след интензивно натоварване.

Тези особености до голяма степен предопределят кой тип обувки би бил най-подходящ за вас и кой тип обувки би трябвало да избягвате.

Стъпалата са сложно устроен биомеханичен апарат. Ако искате да се чувствате добре,  и ако стъпалата ни имат специфични нужди или особености, то трябва да подходите към изборът на обувки наистина внимателно.

Може да изпробвате много варианти на обувки преди да вземете решение – със сигурност е по-добре от спонтанната покупка. Само че, често става като с избора на парфюми – сетивата ви се уморяват и накрая купувате, “за да се свърши и тая работа”;  

Може да се насочите към марки обувки, за които е известно, че имат отношение към комфорта – това донякъде намалява риска от грешна покупка. 

Това което липсва в тези подходи е професионалното отчитане на особеностите и оттам на нуждите на стъпалата ви. Липсва и познанието като свързващо звено между нуждите ви и конкретни модели обувки (интуицията често не е достатъчна).

В магазини ORTO’S изборът на обувки е поставен на съвсем друга основа – активно участваме в определяне на това от което стъпалата ви се нуждаят и оттам в предлагането на най-подходящи обувни решения.

(А) . Преди да предложим обувки се стремим да научим максимално много за стъпалата ви. Разполагаме и пълноценно използваме най-модерната апаратура за дигитален отпечатък и компютърна диагностика на стъпалата. В диалог с вас допълваме липсващата информация. Зад гърба си имаме над 100 000 изследвания и спокойно можем да твърдим, че сме видели, обсъдили (и обули) огромно разнообразие от стъпала. Услугата е налична по всяко време във всичките ни търговски обекти, безплатна е и без ангажимент за покупка.

 

Компютърна диагностика на стъпалото

(Б). Активно ползваме наученото от диагностиката за да определим от какво имат нужда стъпалата ви. Хората с високи сводове например се чувстват най-добре когато осигурим преразпределение на натоварването и омекотяване. Тези с ниски сводове се нуждаят от поддръжка на сводовете и правилно позициониране на стъпалата и глезените. Диалогът с вас също носи важна информация. Къде изпитвате дискомфорт? Кога – с първите стъпки сутрин или в края на деня? 

(В). След това идва изборът на правилни обувки. Работим с утвърдени и доказали се в годините доставчици от САЩ, Германия, Израел и Испания, които създават обувките си отвътре навън, от здравето към външния вид. В океанът от производители на обувки са учудващо малко фирмите които знаят как и заедно с това могат да създадат наистина здравословни обувки с модерен дизайн. 

Повечето ни модели са с половинки номера, предлагат се в повече от една ширини и имат регулация и в дълбочина (допълнителни подвижни вложки). Има и такива направени от еластична, обгръщаща несъвършенствата на стъпалото материя. Така можем да ви предложим обувки, които са произведени сякаш точно за вас.  

Обувките ни разполагат с подвижни анатомични стелки, които при нужда могат да бъдат сменени с ортопедични.

Всеки модел на рафтовете ни е избиран внимателно и покрива редица изисквания и е препоръчван при конкретни състояния.

 

(Г). Ортопедичните стелки на Aetrex Worldwide Inc (№ 1 в САЩ от 1980-та година до днес) имат важна роля в осигуряването на ненадминато удобство. Ще ви предложим индивидуализирано решение както според нуждите на стъпалата ви, така и според обувките в които ще ги носите. Едва ли е пресилено да твърдим, че през последните години стелките Aetrex категорично се превърнаха в най-предпочитаните стелки в България.

Aetrex ортопедични стелки

 

(Д). Модерната диагностика и специалните доставчици на обувки и стелки с които работим се допълват от нещо много важно – сътрудниците в нашите търговски обекти. Ще ви посрещнат и обслужат хора които разбират в дълбочина и са силно свързани с това което правят.

Обучавани сме от лекари и специалисти по стъпалата и имаме 10 годишен безценен практически опит. Работим отдадено, търпеливо и с отношение и разбиране към всеки посетител в ORTO’S. 

Спечелихме доверието на лекарската общност в България и сме редовно препоръчвани от мнозинството ортопеди и сродни специалисти.

Компетентната грижа е свързващото звено между вашите нужди, модерните технологии, обувките и стелките които ще откриете в ORTO’S. Макар и невидима, тя е в основата на превръщането ни в най-познатият и предпочитан доставчик на обувни решения за хора със специални нужди и за хора които прекарват повече време на крак или в движение.

Диагностика на стъпалото в магазин Orto’s, град София, бул. "Ал. Стамболийски" 23

Заповядайте в магазини ORTO’S (вижте адресите ТУК) и изберете най-здравословните обувки и стелки които някога ще носите!

Очакваме ви!

 

 

* публикация

 

 

 

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

По 150 лева на месец за храна дават на 650 хиляди българи
Дата: 29/03, 12:10

Всички пътуващи към Гърция да чуят МВР какво ги чака на границата
Дата: 29/03, 11:581 Коментар

Габриел: Не трябва да има безвремие, но това не означава да бъдат претупвани нещата
Дата: 29/03, 11:561 Коментар

Идва лоша новина за кредитите за жилища, предупреди БНБ
Дата: 29/03, 11:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия