Икономиката на Истанбул е по-голяма от гръцката


Дата: 08/12, 01:57

/econ.bg

Турция изнася стоки в 223 държави и региони по света. Това заяви председателят на Асоциацията на износителите Исмаил Гюле на третия Истанбулски икономически форум

Турция изнася стоки в 223 държави и региони по света. Това заяви председателят на Асоциацията на износителите Исмаил Гюле на третия Истанбулски икономически форум.

Конференцията е организирана от Конфедерацията на предприемачите, Асоциацията на туристическите агенции и компанията „Кул реклам“.

Износът на Истанбул достига 85 милиарда долара, а БВП – 257 милиарда долара. Икономиката на града на Босфора изпреварва икономиката на такива страни, като Финландия, Египет, Португалия и Гърция, подчерта Исмаил Гюле.

„Истанбулският икономически форум и други големи мероприятия имат огромен принос за развитието на мегаполиса. Целта на форума е подобряването на бизнес средата, която ще позволи да се сключат нови споразумения и да се увеличи стокообмена с още 1 милиард долара“, посочи той, цитиран от Анадолската агенция.

Въпреки такива негативни явления, като търговските войни и протекционистката политика, Турция за последните 10 месеца е увеличила своя износ с 2,6%, заяви Исмаил Гюле.

„Наблюдаваме развитието в Евразия, Азия и Океания. Всичко това създава големи възможности за Турция“, смята той. Гюле припомни, че Турция заема шесто място в света по брой на туристите.

„550 хиляди души посещават страната ни с цел медицински туризъм. Над 100 хиляди студенти от 182 държави следват висше образование в нашите университети. Турция заема второ място в света след САЩ по износ на сериали и филми. Турция изнася своя продукция в 223 страни и региони по света“, обобщи той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Разград дадоха 2 години затвор на мъж за кражба на колело и ползване на чужди банкови карти
Дата: 23/04, 23:04

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 23/04, 23:00

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 23/04, 23:00

Журналистът Димитър Стоянов е пуснат на свобода срещу 5 хил. лв. гаранция
Дата: 23/04, 22:46

Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 23/04, 22:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия