Явор Нотев обясни защо се е оттеглил като зам.-председател на НС


Дата: 08/12, 19:49

Кадър: Канал 3

"Поводът да се оттегля от поста е свързан с оттеглянето ми от ОП. Аз в момента седя в последния ред на парламента, при независимите депутати, но влизам с вдигната глава и открито лице. Аз съм необвързан с парламентарна група, но обвързан с партия, която има представители в парламента". С тези думи започна участието си в предаването "Беновска пита" по Канал 3 екс заместник-председателят на 44 НС и депутат от  ПП"Атака" Явор Нотев.

"На изборите доста субекти участваха активно в политическия живот. Бях изненадан от спешните мерки на правителството по повод становището на Венецианската комисия. Не мога да си обясня с друго, освен с известно отстъпление, с вид на сговорчивост с неправителствените организации. Трябва да има много убедително съображение за внасянето му. Няма място такъв контрол, не се вижда края на подобно администриране, така се принизяват фигури, които трябва да представляват държавността", заяви той. 

"Нямам отговор на въпроса за кого се прави поста надзорник на главния прокурор. Не мога да си отговоря защо трябва да има такъв пост. Какво ще прави когато няма повдигнати обвинения срещу главния прокурор? Може би ще бъде в трепетно очакване той да допусне грешка, за да се изпълни със смисъл неговата длъжност", сподели Нотев. 

"Г-н Цацаров засега е кандидат на КПКОМПИ, поддържам тази кандидатура, внесъл съм я и я намирам за разумна. ВСС показа, че не е в състояние и няма силата да повлияе на скандални поводи, когато обществеността реагира. Със Сидеров се виждаме рядко, за съжаление. Не се срещаме на една и същата стартова линия. Парламентарната дейност означава да бъдеш с ръка на пулса, тук и партията губи от липсата на контакт", коментира Явор Нотев. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ивет Лалова роди
Дата: 24/04, 22:59

РСМ вероятно ще избере президент на балотаж
Дата: 24/04, 22:50

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 24/04, 22:50

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 24/04, 22:50

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 24/04, 22:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия