Демократична България: ГЕРБ и БСП са в съюз в общинския съвет във Варна


Дата: 10/12, 14:55

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Организацията на Демократична България във Варна изпрати до медиите позиция за това каква политика ще водят съветниците ѝ в общинския съвет. Освен че посочват приоритетите си, от политическата формация правят и извода, че ГЕРБ и БСП са съюзници в мнозинството в местния парламент на Варна.

Ето и текста на позицията на ДБ в цялост:

ДБ – Варна ще бъде опозиция на статуквото в ОбС. Гласуването на зам. председатели и председатели на комисии показа, че управляващото мнозинство е съставено от Герб, БСП, СДС, Воля, БЗНС“Стамболийски”  ,и приятели и е продължение на „още от същото”. В тази политическа среда ние от ДБ се заявяваме като коректив на управлението и защитници на интересите на варненци. Това не е и не може да  бъде политическо мнозинство, а е мнозинство на интереси и сделки. Няма друга логика в едно мнозинство да съжителстват партии с коренно противоположна идеология. В това гражданите ще се убедят още с гласуването на бюджета. Първата стъпка беше гласуването на председатели на комисии, където основните критерии бяха не професионални качества, а определението „наш човек”.
В работата си ще отстояваме 3 основни приоритета:
- Втори мост, който да изведе транзитният трафик от града и да разтовари  „Аспарухов мост“  само за варненци. Това е най-важният инфраструктурен приоритет за Варна през мандата.
- Общинският съвет да приеме концепция по дълга на общината след анализ на истинските задължения и консултации с независими експерти извън общинската администрация. По тази тема ще сезираме и сметната палата  дали са изпълнени разпоредбите на Закона за публичните финанси и Закона за общинският дълг.
- Промяна на показателите в ОУП във връзка с тоталното презастрояване на града. Ако застрояването продължи със същите темпове до две години градът ще е презастроен невъзвратимо, много зелени площи - ликвидирани, а трафикът и ВиК инфраструктурата невъзможни. Презастрояването и последиците от това са най-голямото предизвикателство към функционирането на градската среда в следващите няколко години. По тази тема ще организираме и широк обществен дебат!
За постигане на нашите приоритети и цели трудно можем да разчитаме на сегашното "тематично“ мнозинство. По скоро ще се опитаме да активираме основно  гражданска енергия и  мнението на експерти. Изборът на председатели на комисии показа за съжаление, че в преобладаваща степен ОбС няма да разчита на професионална експертиза. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 29 март рожден ден има Красимир Балъков
Дата: 29/03, 01:30

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия