В България и Германия разследват открадната самоличност на жена от Габрово


Дата: 23/01, 20:55

Прокуратурата и полицията в България и Германия разследват случай с открадна самоличност на възрастна жена от Габрово. Вече повече от 2 месеца Яна Георгиева се води починала, след като самоличността ѝ била открадната в Германия, откъдето е издаден и смъртният ѝ акт, съобщава БНТ. В момента жената не получава пенсия, няма права за лечение и трябва да доказва по съдебен път, че е жива.

Преди два месеца 69-годишната Яна отива в НОИ. Шокират я с новината, че по документи се води починала.

Яна Георгиева: Казаха, че са получили писмо от Германия, че съм починала. Не мога да вляза в болница, не мога да отида на лекар, нищо не мога да направя, защото не съществувам.
Оказва се, че от отдел ГРАО в община Габрово нямат законово основание да обезсилят смъртния акт, издаден в Германия, където в момента се води паралелно разследване.

Аделина Симеонова - началник на отдел "ГРАО" - община Габрово: Установено до сега е, че руска гражданка е занесла документа за самоличност на починалата, като се е представила за нейна дъщеря, а де факто тази жена няма дъщеря, тя има двама сина.
Яна и синът ѝ имат подозрения как е станала измамата. Преди няколко години приятел на семейството предложил на жената да я вземе на работа в германския град Фрайбург. Тя извадила европейска здравна карта и му я изпратила, но така и не заминала.

Яна Георгиева: Никога не съм напускала България.
Светомир Георгиев - син на Яна: Става въпрос за човек, който ми беше близък. Изобщо не съм се замислил, че тази европейска здравна карта би могла да послужи за нещо друго.
Проверката на прокуратурата и полицията трябва да приключи до 11 февруари. Семейството очаква да бъде насрочено и дело за обезсилване на смъртния акт, издаден в Германия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мафиот притесни атрактивна дама в "Стани богат"
Дата: 25/04, 19:34

Хороскоп за 26 април петък: Да си стои вкъщи зодия
Дата: 25/04, 19:30

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 25/04, 19:20

Очаква ни дъжд в следващата седмица
Дата: 25/04, 19:09

Челна катастрофа на Подбалканския път, има много пострадали
Дата: 25/04, 18:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия