Двама пациенти с бъбречни трансплантации се възстановяват


Дата: 24/01, 20:13

Кадър Нова тв

Двамата пациенти с трансплантирани бъбреци се възстановяват добре. Те вече са преместени от реанимация в болнични стаи, предаде Нова тв.

Шанс за нов живот им даде 36-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт. Девет години за една жена на 58 и 11 месеца за един мъж на 47. На първо място е човещината на семейство, за чийто близък вече няма надежда.

След усилията на лекарите, месеци наред за възстановяването си трябва да полагат усилия и двамата трансплантирани."Все едно си впрегнат в хомот и през ден на хемодиализа и нямаш време на друго място да отидеш. През ден си в болницата. Сега се случи това чудо, благодарение на екипа, който ни оперира, на които сърдечно им благодаря", каза Снежана Хаджикочева.

Повече от хиляда души в България продължават да чакат за бъбрек. Още над сто пък се надяват на черен дроб, сърце, бял дроб, панкреас и тънко черво.

"Хората чакат, даже и недочакват. Това е голям късмет. Изненадаха ни онзи ден, сутринта рано, даже не вярвах като звъннаха", каза още Красимир Илиев.

36-годишна жена дава шанс за втори живот на трима други. “Техният късмето го свързах с чуждата болка, която е била толкова заслепяваща, но все пак човещината е проговорила и тези хора са решили да продължат живота на тази жена по друг начин, а именно да продължи частица от нея за съществува в някой друг, за което страшно много благодарим! Благодарността ще бъде част от живота ни и занапред”, заяви сестрата на Красимир Жечка Илиева.

Трансплантираните трябва да имат още малко търпение, докато се върнат у дома. Важното е, че за тези двама души най-дългото чакане вече приключи.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Съветът за сигурност на ООН ще обсъди напрежението в Нагорни Карабах
Дата: 29/09, 07:19

Дневен хороскоп: Изненадващо решение на половинката на една от зодиите. Друга ще трябва да поднесе голямо извинение
Дата: 29/09, 07:09

Дъжд и вятър в голяма част от страната днес
Дата: 29/09, 07:05

Валя Балканска, „Сигнал” и Нели Петкова на сцената на Varna Oktoberfest 2020
Дата: 29/09, 06:17

Септември може да бъде Май в Cuba Beach Bar
Дата: 29/09, 06:17

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия