Проговори жената на насилника, взривил се във варненски блок


Дата: 24/01, 20:18

Жената, живяла с Веселин Димитров - мъжът, който на 13 януари взриви апартамента им във варненския квартал "Владислав Варненчик", проговори за първи път. Пред БНТ тя заяви, че това е една 20-годишна история на домашно насилие, завършила с взрив, двама загинали и няколко семейства, останали без дом. 52-годишната Антоанета разказва снимана в гръб.

Връзката между Антоанета и Веселин още от началото е белязана от агресия и насилие. Първоначално жената вини себе си, надявайки се с времето се изгладят отношенията. "С годините агресията започна да зачестява, със шамари, с бой, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло", сподели тя.

Веселин е искал да контролира целия ѝ живот - не я пуска да ходи на работа, изолира я от близки и приятели, заплашва дори сина ѝ и баща ѝ. В края на миналата година е поредният и последен зверски побой над Антоанета. "Просто наистина чашата преля, не издържах вече и си казах, че трябва да има някакъв край и трябва да събера смелост, да се махна и да спре всичко това", спомня си жената.

Само 10 дни преди инцидента в блок 302, при който пострадаха десетки, Антоанета е настанена в защитено жилище. Научава за случилото се от своя приятелка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с когото е живяла толкова години, е способен на подобно деяние. Опитва се обаче да започне живота си наново.

"Чувствам се по-свободна, дори не усещам студа, приятно е да излезеш навън, след като с години си бил затворен между четири стени. Приятно е да видиш слънцето", казва още жената.

Макар и бавно, се възстановяват и съседите. Семейство Иванови живеят точно над взривения апартамент и са сред най-пострадалите. "Впоследствие разбрахме, че щетите са много големи и е можело и с нас да се случи нещо. Започваме от нулата дето се казва, нямаме друг вариант, просто шанс. Каквото работим, каквото остане ще влагаме тука", коментира Иван Иванов.

Хората все още са в общински жилища и не знаят кога ще се върнат по домовете си, макар че получават подкрепата на десетки доброволци.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



3,2 по Рихтер в Румъния
Дата: 28/03, 10:43

Община Варна организира кампания за набиране на нови приемни семейства
Дата: 28/03, 10:36

Стартира футболна лига за ветерани 40+ във Варна
Дата: 28/03, 10:29

Путин твърди, че Русия няма план да напада Европа, както твърдеше и за Украйна
Дата: 28/03, 10:29

Алгафари: Големият проблем е колко време ще остане служебното правителство
Дата: 28/03, 10:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия