Борис Джонсън подписа споразумението за излизането на Великобритания от ЕС


Дата: 24/01, 22:19

Британският премиер Борис Джонсън подписа споразумението за излизане на Обединеното кралство от ЕС, предаде БТА.

Джонсън съобщи това в Twitter. Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната.

Boris Johnson@BorisJohnson

Today I have signed the Withdrawal Agreement for the UK to leave the EU on January 31st, honouring the democratic mandate of the British people.

This signature heralds a new chapter in our nation’s history.

Преглед на изображението в Twitter

18,6 хил.

Информация за реклами в Twitter и поверителност

7 005 души говорят за това

Подписването на документа на „Даунинг стрийт“ 10 в присъствието на представители на ЕС и британското външно министерство е формална процедура, след която споразумението ще бъде внесено за ратификация в Европейския съюз.

В четвъртък британската кралица Елизабет II одобри законопроекта за оттеглянето на кралството от общността, като по този начин завърши одобрението на сделката с Европейския съюз от британска страна.

"Подписването на споразумението за излизане от ЕС е разтърсващ момент. Резултатите от референдума през 2016 г. най-накрая са взети предвид и спорът от последните години приключва", заяви Джонсън в изявление, подчертавайки, че сега властите на Обединеното кралство ще се съсредоточат върху решаването на вътрешни проблеми, както и на формирането на ново партньорство с ЕС „при равни условия“.

 

След 31 януари, когато Brexit вече е факт, ще започне преходен период, през който отношенията на Европейската общност и Великобритания няма да претърпят практически никакви промени. Този етап трябва да бъде завършен на 31 декември и през това време Лондон възнамерява да се договори с Брюксел за ново търговско споразумение. 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Председателят на ПГ ГЕРБ д-р Дариткова също с положителна проба за коронавирус
Дата: 02/04, 19:08

Управителят на БНБ: Прилагаме три мерки заради COVID-19
Дата: 02/04, 18:581 Коментар

Нови проучвания за COVID-19 започнаха в Турция
Дата: 02/04, 18:58

Само на едно място във Варна: Екологичната сила на озона в ателието на Clean Zone елиминира бактериите и вирусите без да уврежда материите
Дата: 02/04, 18:57

Парламентът с извънредни заседания утре и в понеделник
Дата: 02/04, 18:351 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия