Тома Биков: Хубавото на ситуацията в Перник е, че фокусът на вниманието се премести там


Дата: 26/01, 18:36

Снимка Булфото

Смятам, че дебатът беше на добро ниво, без излишни нападки. Забележката ми беше, че можеше да се тръгне от дебат по темите въздух и вода. Можеше да се направят и срещи с министрите. Вотът можеше да последва, ако тези предложения бяха отхвърлени. Хората, с които г-жа Нинова се е видяла са специалисти и познават материята. Добре е да се постигне съгласие по този тип политика, защото мерките са дългосрочни. Водопреносната мрежа ще се обновява в следващите 10 години, нужни са 12 млн. лева, доколкото разбрах.

Това заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който коментира темата за вота на недвоерие. "Казусът с Перник не бива да обобщава този тип политика. Рециклиращата индустрия трябва да се стимулира. Боклуците, които ние произвеждаме са повече от внесените. В София се подготвя проект за инсинератор – това, което ще преработва отпадъка, за да не се трупа в полето, а от него да се произвежда гориво. Където има нарушители, трябва да бъдат наказани тежко", допълни той, цитиран от новини.бг.

"Без пари демокрацията не може, но и само с пари пак не става. Решенията на Перник никой не ги оспорва. Хубавото на ситуацията в Перник е, че фокусът на вниманието се премести там. Трябва да имаме нов тип мислене по тази тема, в същото време да ремонтираме водопреносните мрежи, защото са стари. Всичко това изисква големи усилия и последователност. Независимо кога свършва мандата, това е отвъд идеологията. Ако вината не бъде поета персонално, тя бива поета от всички. Важно е високите нива, да не се превърнат в алиби за ниските нива. Корупцията е и по ниските етажи на властта. Ако някой си мисли, че водата е даденост, трябва да спре. Трябва да ценим това богатство", сподели още той.

Гост в студиото беше и народният представител от БСП Александър Симов. "Дебатът за вота на недоверие стана хубав от наша страна. Получи се размяна на мнения. Поставихме проблема по начина, по който го виждаме.  Кризите, до които стигаме днес са продукт на дългосрочни политики. Не приемам постоянното тръгване на ГЕРБ да си измива ръцете с миналото и с БСП. ГЕРБ управлява от 2009 г. Липсата на контрол върху тези неща е причина за кризата. Може ли партия, която е част от кризата, да е част от нейното решение?", запита той.

"Много е хубав призива да видим интелектуалния потенциал какво прави, проблемът е, че нещо в държавността не е както трябва. Когато са се появили проблемите в Перник, не са публично обсъждани. Върху политиката трябва да има съгласие. Трябва да отговорим на въпроса кой е виновен за кризата в Перник", коментира Симов.

"Ненормално е Перник да е в това положение през 21 век. Не можем обаче да разделим двама процеса. Няма как само Нено Димов да е виновен. Очевидно нещо в МОСВ и в други министерства куца, в системата за контрол и управление. Очаквам този път да има конкретен резултат. Имам съмнения по принцип към Гешев, заради начина, по който бе избран като главен прокурор, но нямам съмнения в конкретния случай с Перник. Вотът на недоверие очертава морална граница. Има само един въпрос - "На коя страна си? На тези, които търпят безумията или на тази на лакираните костюмари?", каза още Александър Симов.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.БТВ: Шестима депутати на БСП напускат парламентарната група на партията
Дата: 29/09, 16:26

Първо полувреме: Спартак - Локомотив (Сф) 0:0
Дата: 29/09, 16:201 Коментар

Борисов към новите кметове на ГЕРБ: Водихме сериозна битка, особено в смесените райони. Но бяхме толерантни
Дата: 29/09, 16:09

Магазинът на „Рубин 2001“ във Варна - перфектното място да купите всичко за ВиК и отопление
Дата: 29/09, 16:00

Община Варна дава 200 хиляди за проектиране на улици и канализация в Добрева чешма
Дата: 29/09, 15:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия