Студено пресовано арганово масло-ОРГАНИК от "Коник Арома" ЕООД


Дата: 22/02, 15:25

ПОЛЗИТЕ, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОЗНАВАТЕ

 

Аргановото олио е продукт, сбиращ в себе си ползи за косата, ноктите, кожата на лицето и тялото. Това го прави предпочитан избор от много потребители.

При употребата му с цел подобряване на общия вид на косата, има някои особености, с които е по-добре да се запознаете предварително. Бъдете съобразителни, защото след нанасянето му върху скалпа косата придобива омазнен вид, което може да смути някои от потребителите. Съветваме ви да не нанасяте от продукта количество, повече от необходимото за дължината на косата. Вечер след измиване е подходящо време за третиране на косата с арганово олио. Сутрин след ставане от сън, измийте отново, за да постигнете желания ефект, а именно – мека и „послушна“ коса.

Нека не разочароваме мъжката част от аудиторията! В някои мъжки продукти за брада също се използват услугите на аргановото олио. То спомага за омекването на космите на лицето и понижава нивото на дразнене след козметични процедури. Блясъкът, който придава на брадата, прави олиото от арган надежден помощник в продукти за мъжете, които искат да впечатляват.

Отново към жените. Няма по-важно нещо за една дама от ноктите ѝ. Накисването на ноктите за 10-15 мин. в смес от няколко капки арганово олио и лимонов сок. Дами, това ще ви помогне за намаляване чупливостта на нокътя, както и ще придаде здрав и бляскав вид на този естествен аксесоар, който всяка жена заслужава да притежава в арсенала си. При инфекция на ноктите, нанесете 1-2 капки арганово олио директно върху засегнатите места.

Дълго пазената тайна на копринената кожа и здравата коса е вече разкрита.

Аргановото масло е уникален по рода си продукт, наричан още „Златото на Мароко“, олиото спомага за подмладяване на уморената и изтощена кожа и коса заздравява ноктите. Има силно действие против стареене, хидратира кожата и има мощен антиоксидантен ефект. Аргановото масло действа успокояващо на акнето и чувствителната кожа. Заздравява косата като възстановява влагата и подобрява еластичността на косъма, подхранва скалпа и придава блясък и обем. Укрепва ноктите и ги предпазва от нацепване.

РЕЦЕПТИ С АРГАНОВО МАСЛО

КОСА

БРАДА

КОЖА И ТЯЛО

Хидратиране на лице-поставете капка или две на вашето лице и шия след като сте ги почистили предварително. Нанесете равномерно и осатвете няколко минути да попие. Ако възнамерявате да сложите грим на лицето си попийте със суха кърпа остатъка от олиото, ако не останете намазани с олиото вместо крем за лице.

НОКТИ

ВАЖНО! Постоянната и упорита употреба на арганово масло носи дълготраен и оптимален ефект за вашите лице, коса и кожа.

 

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА АРГАНОВОТО МАСЛО И КАК ДА ПОЗНАЕМ ОРИГИНАЛА

  1. Аргановото дърво расте само в Мароко. Това интересно бодливо дърво вирее изключително в югозападната част на Мароко.

  2. В Мароко се намира и уникалната арганова гора, съставена от 21 милиона дървета. Тя е сред уникалните световни природни обекти, застрашени от изчезване. Дърветата аргания живеят средно 200 години и могат да достигнат височина от 10 метра.

  3. 90% от работата по добиването на аргановото масло е ръчна обработка.

  4. Аргановото дърво е наричано още дървото на живота.

  5. Дерматолозите го препоръчват за успокоение на раздразнена кожа, защото съдържа безценни и незаменими свойства и съставки.

  6. Освен в козметиката и медицината Аргановото масло се използва и в хранително-вкусовата промишленост и кулинарията. Мароканците го възприемат като алтернатива на зехтина, която им осигурява здравословно хранене. То може да контролира стойностите на холестерина, да подобрява кръвообращението и да смъква високото артериално налягане.В Мароко е популярно лакомството амлу – арганово масло, мед и бадеми. Освен отличен вкус, това подобие на халва има и забележителни качества на афродизиак.

  7. Mароканските жени са известни с великолепните си коси. С арганово масло се правят различни продукти за коса и лице; то има силни подхранващи свойства и действа като антиоксидант, забавящ стареенето на клетките и насърчаващ процесите на регенерация. Подхранващият ефект от арганово масло най-забележимо се осъществява при косата – предпазва я от чупене и цъфтеж, и при ноктите, за да не се нацепват. Съдържанието от мастни киселини и витамин Е му придава и лечебни свойства: освен, че е подходящо за всеки тип кожа, чудесното арганово масло облекчава симптоматиката при акне и псориазис, защитава епителните клетки от сухота, а лицето – от бръчки. Чрез арганово масло кожата на лицето и откритите части на тялото се предпазва от слънчево изгаряне.

  8. Когато чуете някой да казва „течното злато на Мароко“ да знаете, че става въпрос за аргановото олио.

  9. Аргановия плод е твърда ядка и извличането на маслото е изключително трудоемко.Добивът на един литър арганово масло изисква 80 кг суровина и 20 часа труд. С това се обяснява и високата цена на литър арганово масло.

  10. оригиналното арганово масло се продава в стъклена бутилка – кафява или тъмно синя, никога в пластмасова;

  11. цената – не се поддавайте на офертата 10 лв/ 50 мл; това не може да е истинско арганово масло;

  12. ароматът: оригиналът мирише леко на пуканки, миризмата е лека и приятна;

  13. структурата – истинското арганово масло не се “точи”, не лепне и не оводнява; то попива веднага и прави кожата копринена;

  14. утайки – не би следвало да ги има, освен ако е вариант за кулинария; но и тогава утайката е лека, замътена;

  15. не купувайте, без да проверите изброените 6 признака; съветът на експертите е да се откажете дори ако издънката е само в един пункт.

 

Коник Арома ЕООД

+359 884 085 199

www.konikaroma.com

office@konikaroma.com

https://www.konikaroma.com/produkti/arganovo-maslo-100-ml/

 

 

 

* публикация

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



1,281 милиона лева от тотото с хитър трик удари някой от този български град
Дата: 29/03, 11:21

Силви си отмъсти на жените в „Ергенът“: Елементарни и ограничени са
Дата: 29/03, 11:21

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 11:20

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 11:20

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 11:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия