Екоминистърът разкри незаконна площадка за отпадъци край Силистра


Дата: 16/02, 20:39

Снимка: МОСВ

Eкоминистърът разкри незаконнна площадка за отпадъци край Силистра, съобщиха от Министерството.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров направи извънредна проверка на нерегламентирана площадка за отпадъци в село Калипетрово, община Силистра. В проверката участваха представители на ОДМВР - Силистра и Окръжната прокуратура, Областна администрация Силистра и Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Русе, пише dnes.bg.

На място е констатирано, че в непосредствена близост до регламентирана площадка, стопанисвана от дружеството „Надин 22“ ЕООД, има струпани големи количества отпадъци от пластмаса, хартия, опаковки и др., които са извън разрешената за тази дейност територия.

Дружеството има издадено разрешение за дейности с отпадъци само за площ от 3 декара. Проверката на скиците на имота в Областна администрация показа, че замърсените терени са публична държавна собственост.

Министър Димитров разпореди на РИОСВ - Русе да бъдат извършени допълнителни проверки на базите на „Надин 22“ ЕООД, както и да бъде проверен произходът на отпадъците. Спрямо фирмата ще бъдат предприети административно-наказателни мерки. Ще бъде издадено и предписание за почистване на замърсените терени в кратки срокове.

Министърът обсъди с участниците в проверката необходимостта от законодателни промени, които да регламентират отговорностите на операторите и нарушителите да бъдат спирани.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Васил Панайотов: Готов съм да играя в Черно море и без договор
Дата: 08/04, 14:41

Гешев иска замразяване на заплатите в съдебната власт до края на годината
Дата: 08/04, 14:251 Коментар

Закриха голяма авиокомпания
Дата: 08/04, 14:15

Ще има бонуси и за 6100 служители от социалната система
Дата: 08/04, 14:021 Коментар

Възрастен шофьор заби колата си в уличен стълб, има ранени хора
Дата: 08/04, 13:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия