Пламен Димитров: Синдикатите не искаме Булекзит, а България да покаже характер за Зелената сделка


Дата: 16/02, 20:56

Кадър и видео: Канал 3

Очевидно синдикатите няма как да искаме Булекзит, българите, макар и с намаляващо одобрение, казват "да" на ЕС. Но до средата на март, когато горе-долу трябва да излезе първия проектозакон за климата, сърцевината на тази Зелена сделка, и там трябва да покажем характер. Първо, България заедно с Полша, която вече го направи, да не подкрепи тези изисквани проценти за намаляване на въглеродните емисии до 2030, това е твърде къс срок, няма как да заменим емисиите - 2050 г. е по-приемливо.

Това каза в "Беновска пита" президентът на КНСБ Пламен Димитров за очакванията на синдикатите към управляващите за т. нар. Зелена сделка на ЕК за намаляване на въглеродните емисии на страните членки на ЕС.

"Второто е да се осигури съответният енергиен ресурс, който да е нещо устойчиво, дава добри доходи", добави Пламен Димитров. Той обясни за т. нар. "Национален борд за справедлив и устойчив преход", както е работното заглавие на предложения на управляващите орган. "Ние го предложихме на премиера и на наблюдателите, на този етап се обмисля този подход, водихме разговори с премиера преди Коледа, после с Томислав Дончев имахме по-детайлни дебати - кой да участва, как да участва, да има ли институт с анализи", изброи Пламен Димитров.

"Очаквам буквално следващите дни да се обяви подобна формула - представителните власти, на които народът е дал съответната легитимация, заедно с научната мисъл, бизнеса и труда", очерта основните линии президентът на КНСБ.

"Политическата власт за нас никога не е била цел, ние не сме се интересуваме кой, а как управлява. Два пъти се се случвало да участваме в политиката през тези последни 30 години - стачката срещу Луканов и срещу Виденов. При Луканов бяхме само ние", припомни Пламен Димитров.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сакраменто и Везенков отпаднаха от плейофите
Дата: 20/04, 08:10

Днес във Варна отбелязват 148 години от избухването на Априлското въстание
Дата: 20/04, 08:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 08:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 08:00

Православните християни отбелязват Акатистна събота
Дата: 20/04, 07:49

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия