Затягат контрола при събирането на глоби от КАТ. Всяко нарушение ще се плаща без компромис


Дата: 16/02, 22:38

Затягат контрола при събирането на глоби от КАТ.

Държавата готви изцяло нов Закон за движение по пътищата. Целта е до края на годината да функционира и нов национален единен център за обработване на нарушенията.

Шофьорските грешки на пътя да не остават без последствия за нарушителите. Това ще е основната задача със заработването на центъра. Чрез използване на автоматизирани технически средства и мобилни камери електронните фишове ще се обработват много бързо и недобросъвестните нарушители няма да имат възможност да не заплащат глобата заради изтичане на давността, съобщи NOVA.

"Има за съжаление такива лоши практики. Не само, че забавят изплащането на санкции, а се възползват от това, че полицейските органи по-бавно обработват постъпилата информация със съответното административно нарушение. Има проблеми във връзка с връчването на актовете за установяване на административните нарушения и електронните фишове – съответно изтича давността и глобата не се заплаща”, заяви Красимир Ципов от ГЕРБ.

Освен повишаване на събираемостта на глобите, мярката е и превантивна - с цел повишаване и безопасността на пътя, убедени са и експертите.

Ако знаеш, че вършейки нарушение със сигурност ще попаднеш под ударите на закона, ще се замислиш дали да го извършиш, а една хипотетично голяма  глоба, която е много вероятно да ти се размине, няма никакъв спиращ ефект и от там съответно страда безопасността”, каза Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Не всички водачи на пътя обаче са вярват, че законодателните мерки ще дадат ефект.

Не вярвам. Никой не се е оправил с шофьорите, така че не вярвам и в България да се оправят”, смята един от водачите на пътя.

Статистиката на Главна дирекция „Национална полиция”  показва, че не всички шофьори си плащат глобите навреме. Само за миналата седмица за неплатени глоби в срок са прибрани 709 шофьорски книжки. А за извършени нарушения на пътя са връчени 5000 електронни фиша.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Мъж опита да скочи от 4-ия етаж на блок във Велико Търново
Дата: 08/04, 15:28

„Дойче веле”: Опасно е, че българите живеят толкова натясно
Дата: 08/04, 15:25

НФСБ: Държавата да плаща заплати само в ударените от кризата фирми
Дата: 08/04, 15:19

Румен Петков: Медиите също са на първа линия, а днес ситуацията им е катастрофална
Дата: 08/04, 15:161 Коментар

Мъж уби 42-годишната си жена във Варна. Приеха я в болница като мислеха, че е Ковид 19, но се оказа, че й е счупил ребрата
Дата: 08/04, 15:121 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия