Лили Иванова тъжи за своята починала приятелка


Дата: 16/02, 22:58

Поклон пред паметта на голямата Ирина Чмихова, която ми даде да изпея песента "Камино", с която ние продължаваме нейната памет! Поклон!".

Това написа преди часове голямата Лили Иванова. и публикува видео.

Припомнямв, че Почина голямата българска певица Ирина Чмихова.

Ирина Чмихова и Лили Иванова при Карбовски / 2009 г. from Archive Karbovski on Vimeo.

 

Ирина Чмихова е българска поп-певица и музикален педагог. Тя е един от основателите на поп-музиката в България.

Завършва ДВТУ "Кръстьо Сарафов" в класа на проф. Кръстьо Мирски и започва работа като актриса по разпределение в Димитровградския театър. Започва да пее още като студентка, през 1950 година, когато в България гостува руският пианист Евгений Комаров, създал музикален квартет в Руския клуб.

Докато е в театъра, участва на първото състезание за майстори на естрадното изкуство в зала "България", след което ѝ предлагат щатна работа в Държавната концертна дирекция, която ръководи изявите на всички изпълнители и артисти. Към този момент датират първите опити за създаване на естрада в България и Чмихова е поканена. Песни за нея са писали Борис Карадимчев и Йосиф Цанков, изпълнява песни и шлагери на седем езика: български, руски, немски, испански, италиански, френски, английски. Нейни хитове са "Гренада", "Ханум", "Капитан", "Ти пак си мой", "Пълнолуние", "Тригодишна мъка", по-известна като "Синьото елече", и други.

На 32-годишна възраст започва да преподава в отдел "Естрада" на Консерваторията. Сред учениците и са певци като Маргарита Хранова, Мими Иванова, Мустафа Чаушев, Петър Чернев, Нели Рангелова, Камелия Тодорова, Есил Дюран, Михаил Йончев, Мая Нешкова, Христо Кидиков и др.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Васил Панайотов: Готов съм да играя в Черно море и без договор
Дата: 08/04, 14:41

Гешев иска замразяване на заплатите в съдебната власт до края на годината
Дата: 08/04, 14:251 Коментар

Закриха голяма авиокомпания
Дата: 08/04, 14:15

Ще има бонуси и за 6100 служители от социалната система
Дата: 08/04, 14:021 Коментар

Възрастен шофьор заби колата си в уличен стълб, има ранени хора
Дата: 08/04, 13:47

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия