Решението е взето: Връх Шипка няма да бъде прекръстен на Свети Никола


Дата: 16/02, 23:18

Връх Шипка няма да бъде прекръстен на Свети Никола.

За втори път Комисията по наименуване на обекти с национално значение и населени места към президента е отказала да уважи такова искане, става ясно от отчета ѝ за миналата година.

За 2019 г. комисията е провела едно заседание, на което е разгледала 10 преписки с искания за преименуване. Сред тях е и ново предложение за възстановяване на името на старопланинския връх Свети Никола, който днес е Шипка. Комисията вече е отхвърляла веднъж подобно искане от инициативна група от Казанлък и от историческо дружество от Стара Загора, съобщава 24 часа.

Смяна на името на върха трябва да е предшествана от широк обществен дебат, е становището на комисията с председател секретаря по регионално развитие на държавния глава Цвета Тимева.

 

Цялата статия ТУК

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Мъж опита да скочи от 4-ия етаж на блок във Велико Търново
Дата: 08/04, 15:28

„Дойче веле”: Опасно е, че българите живеят толкова натясно
Дата: 08/04, 15:25

НФСБ: Държавата да плаща заплати само в ударените от кризата фирми
Дата: 08/04, 15:19

Румен Петков: Медиите също са на първа линия, а днес ситуацията им е катастрофална
Дата: 08/04, 15:161 Коментар

Мъж уби 42-годишната си жена във Варна. Приеха я в болница като мислеха, че е Ковид 19, но се оказа, че й е счупил ребрата
Дата: 08/04, 15:121 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия