Пак искат винетки на пътя Варна – Златни пясъци, хората питат Портних: Кмете, нали нямаше да плащаме?


Дата: 18/02, 11:41

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

снимки: Павел Лозанов, "Свободна Варна"

Нови табели за винетка изненадаха неприятно шофьорите на пътя Варна – Златни пясъци. Те са озадачени, защото миналата година получиха официално обещание от кмета на Варна Иван Портних, както и от премиера Бойко Борисов, че винетки до курорта няма да има.

"Няма да са необходими винетки, защото тези територии влизат в Общият устройствен план на Варна и в най-скоро време пътните артерии до тях от републиканската пътна мрежа ще минат на поддръжка към община Варна. Трябва да отбележим, че това прехвърляне към общината ще се случи, след като приключат ремонтите по тези отсечки. В момента върви ремонта на пътя за Златни пясъци“, това каза тогава кметът на Варна.

Преди година АПИ постави знаци, че трябва да се плаща не само преминаването по пътя от града до курортите, но също и до Аксаково, както и да гробищата в с. Тополи. Това предизвика брожение сред варненци, сходни проблеми имаше и на други места в страната.

Явно от пътната агенция са забравили, че министър-председателят лично застана зад решението някои пътища да отпаднат от списъка за тол таксите. Или просто се правят, така да се каже, на разсеяни.

Пътят Варна – Златни пясъци за момента така и не е минал под управление на общината, защото не изпълнено основното условие, а именно – да приключат ремонтите. По новото кръгово на Траката все още се работи. Докато АПИ приключат този проект, общината няма как да се намеси.

Варненци обаче помнят, че кметът Портних пое ангажимент винетки до Златни пясъци да няма и питат: Всяка година ли ще трябва отново и отново да се вдига шум в публичното пространство за един и същи уж вече решен проблем? Има ли изобщо някаква комуникация между общината и АПИ? За кого в крайна сметка работят институциите – за гражданите или единствено за интересите на тези, които ги управляват?

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 04:40

Облаци и по-ниски температури в четвъртък
Дата: 25/04, 04:00

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 03:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 03:10

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия