Първата ваксина срещу корнавирус ще започне да се тества върху хора през април


Дата: 28/02, 06:00

digital.bg

Разпространението на коронавируса за съжаление продължава да бъде водеща тема в световните новини. Появата на все повече случаи на зараза на европейския континент допълнително засилват страховете, но и имат сериозни икономически последици. Едва ли има индустрия или конкретен сектор, който да не е засегнат негативно от хаоса провокиран от Covid-19 в световен мащаб. Американска лаборатория с името Moderna обяви една от малкото добри новини свързани с вируса, откакто стартира разпространението му през последните седмици.

 

Специалистите им са разработили ваксина срещу коронавируса, която е в достатъчно стабилна структура, за да бъде използвана върху хора, съобщава GizChina. Все пак лекарите не искат да избързват и въпреки темповете на разпространение на вируса реалните тестове няма да започнат преди началото на април. Големият въпрос пред създателите на ваксината е да гарантират, че е достатъчно ефективна в борбата срещу Covid-19, но също, че не е токсична за човешкото тяло. Първите проби вече са предоставени за тестове от здравните служби в САЩ.

Ако съответните власти дадат необходимата светлина първите пациенти ще имат възможност да изпробват ваксината на Moderna преди края на април. Реалните резултати, обаче едва ли ще са достъпни преди юли, тъй като е нужно време да се изследва огромно количество информация. Имайте предвид, че разработването на ваксината е процес отнел само три месеца за преминаване от секвенцията на генома до фаза 1. Това е причината да не се прибързва и да не можем още сега да купи ваксините от аптеките по цял свят.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Събота и неделя времето поднася голяма изненада, а на 1 април пада рекорд
Дата: 29/03, 14:41

На 1 април ще тестват сирените за тревога в София
Дата: 29/03, 14:40

Изрязаха неприлични кадри от Ергенът по БТВ с Васка
Дата: 29/03, 14:28

Таджикистан арестува 9 души заради връзки с атентата в Крокус
Дата: 29/03, 14:22

Петър Чобанов: Представителите на централната банка не трябва да заемат политически постове
Дата: 29/03, 14:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия