ФИФА намалява наполовина заплатите на всички футболисти


Дата: 26/03, 21:58

В четвъртък ръководителите на ФИФА обсъдиха на видеоконференция промените, които световният футбол трябва да предприеме, за да се адаптира към глобалната криза, породена от коронавируса. В срещата взели участие и представители на футболни клубове, както и хора от FIFPro. Всички участници в дискусията се обединили около мнението, че е нужно да се направят някои промени, така че футболните клубове да оцелеят финансово. Предложенията, направени от ФИФА, могат да влязат в сила още следващата седмица, смята Marca, цитиран от Dsport.bg.

Международната футболна федерация предлага намаляване с 50% заплатите на футболистите, докато пандемията продължава да парализира световния спорт. Когато ситуацията се нормализира, месечните възнаграждения ще бъдат отново изплащания изцяло по договор.

Друга предложена мярка е да се забрани на клубовете да прекратяват договорите на своите играчи и хора от щаба. Ще бъде създаде специален фонд, в който ще бъдат налети стотици милиони евро, за да може футболистите да получават поне половината си заплата. Така ще се гарантира, че футболните отбори ще продължат дейността си и след края на кризата с COVID-19.

Как ще завърши настоящата кампания все още не се знае. По всяка вероятност всяка държава ще може да вземе решение, отнасящо се за местното първенство. Взетото решение по никакъв начин не трябва да застрашава здравето на футболисти и треньори.

Настоящите договори на играчите ще бъдат удължени автоматично до края на сезона. Ако даде футболист вече е подписал договор с клуб от 30 юни, то той ще трябва първо да завърши първенството с настоящия си тим преди да го напусне.

По време на ситуацията с коронавирус клубовете няма да бъдат задължавани да транспортират свои футболисти, които да защитават фланелката на националния си отбор.

Санкции ще бъдат налагани на клубове, които не плащат на футболистите, не изпълняват мерките на ФИФА или не се интересуват от здравето на персона си (включително играчи и треньори). Клубовете обаче ще има правото да не назначават за постоянно нови служители. Глоби се предвиждат за футболисти, които са напуснали страната, в която се състезава отборът им, без уважителна причина или, ако не докладват за своето пътуване.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Картата на НИМХ показа в следващите 24 часа небето ще се отвори над 7 области в България
Дата: 19/04, 14:30

Росен Кирилов обяви групата на Спартак за Радомир
Дата: 19/04, 14:28

Арестуваха жена, разпространявала фентанил във Варна
Дата: 19/04, 14:24

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 14:10

Синдикат "Образование" предложи на МОН 2 май да е неучебен ден
Дата: 19/04, 14:09

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия