766 са в момента българите, на които помагаме да се приберат от чужбина


Дата: 30/03, 09:14

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

766 са българите по чужбина, които искат да се приберат, и ние им съдействаме. Това разкри в ефира на БТВ външният министър Екатерина Захариева.

"Има българи, които живеят за постоянно и също искат да се приберат, от Испания имаме такава информация. По наши данни над 111 000 души са се прибрали. Успяхме да приберем хора от Мароко, от Бали, от Дубай, от Индия и от други дестинации. В Испания над 180 човека са заявили, че искат да се приберат. Ако хората нямат пари в момента, ние плащаме билета, те после го плащат в рамките на седем дни, със записна заповед. Това не са неплатежоспособни хора, те са на почивка", разкри тя.

"Имахме и доста странни ситуации. Някой казва: "ами имам още два дни почивка". Имаш, ама след два дни може и да не можем да те приберем", каза още тя.

Всички хора, които се прибират в България, ще бъдат поставени покд карантина. Независимо къде се намират. Ето сега през Франкфурт се прибират хора от круизен кораб в Тихия океан, където са били карантинирани. Като се приберат ще минат задължителни 14 дни", разкри министърът.

"Консулските служби работят само по спешност. Пратили сме ноти до другите държави - ако на някой са му изтекли документите, да направят отсрочка. Ние ще отговаряме реципрочно с техните граждани", добави тя.

"Мининум две послредици ще има от тази ситуация - зравето на хората и световната икономика. Нашата икономика е свързана с европейската икономика. България не дава малко пари. Искаме да запазим повече работни места. Тези, които се прибират тук - част от тях са загубили работата си. Осигуряваме 700 милиона лева за ББР, безлихвени кредити. Това е първият етап от мерки", завърши Захариева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В 11:02 часа българско време силно земетресение удари Гърция и Турция
Дата: 19/04, 12:06

Обявиха времето за Великден и края на априлското лято
Дата: 19/04, 12:02

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 12:00

Руско село изчезна под водата за една нощ
Дата: 19/04, 11:58

Арестуваха 44-годишен варненец с буркан с метамфетамин
Дата: 19/04, 11:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия