По-добри конферентни разговори от новия настолен Messenger


Дата: 03/04, 05:00

Facebook Messenger съществува от близо десетилетие, като компанията sega представи обновена настолна версия, както за Windows, така и за macOS.

Изданието идва в много подходящ момент, тъй като милиони хора по света са принудени да работят от домовете си и да разчитат на платформи за конферентни аудио и видео разговори като Skype и Zoom, които обаче крият много несъвършенства.

Може би вече сте се сблъсквали с приложението на Facebook Messenger за Windows, дори има голяма вероятност и вече да сте го инсталирали, но едва ли е успяло да влезе в списъка с програми, които използвате всеки ден, тъй като не предлагаше нищо атрактивно, а от своя страна Messenger е достъпен и през браузъра.

Но обновената версия за Windows и MacOS предлага цял набор от нови функции и разбира се, има тъмен режим.

От Facebook казват, че през последния месец отбелязват 100-процентно увеличение на аудио и видео обажданията, осъществени през десктоп. Въпреки че този огромен брой потребители не срещат затруднения с конферентните разговори през браузъра, специалното приложение за настолни компютри прави нещата много по-лесни – така например е много по-лесно да превключвате между приложения, уеб сайтове и сърфиране във Facebook по време на конферентен разговор.

Разбира се, едно от най-големите предимства е възможността за провеждане на разговори на по-голям екран, което е от съществено значение, ако в разговорът ви има повече участници. Чатовете се синхронизират между вашия компютър, мобилен телефон и останалите устройства, на които разполагате с активен Messenger, като се предлагат и разширени опции за управление на известията. Настолното приложение подобно на мобилното приложение и включва тъмен режим, поддръжка на GIF файлове, запис на аудио и други.

За една по-добра свързаност

Докато Facebook Messenger предлага добра алтернатива на популярната платформа Zoom или Skype, той няма да бъде харесан от всички. От една страна, няма ограничение в продължителността на аудио и видео обажданията, както е в Zoom, но ограничението от осем участници ще означава, че приложението няма да бъде подходящо за много фирми, екипи или учебни класове, които се нуждаят от платформа, която да осигури дистанционното присъствие на по-голям брой участници.

За срещи с приятели и семейство обаче, приложението би било повече от перфектно, а според наскоро проведеното проучване на CNET, Messenger заема челно място в класацията за платформи за аудио и видео разговори, които предлагат най-добро потребителско изживяване на ползвателите си.

Новото настолно Messenger приложение вече е достъпно за изтегляне за macOS от Mac App Store, а за Windows от Microsoft Store.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



20 април 1984 г. - Христо Проданов става първият българин, изкачил Еверест
Дата: 20/04, 00:08

Макрон обеща да направи всичко, за да предотврати разрастване на насилието между Ливан и Израел
Дата: 19/04, 23:51

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 23:30

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 23:30

Автобус с българска регистрация катастрофира в Турция
Дата: 19/04, 23:28

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия