Карин дом - продължава работата си онлайн


Дата: 08/04, 12:17

Най-важното в момента за децата със специални потребности е да продължават да учат чрез избор на подходящи за изпълнение занимания у дома

 

Промените днес обхващат ежедневието на всички деца, но за децата със специални потребности е изключително важно да продължат с обичайния си ритъм на занимания. И въпреки че в момента не могат да посещават физиотерапевт, логопед, психолог..., това не е повод за бездействие. Защото без стимулиране децата много бързо загубват мотивация, губи се ценно време, забавя се темпа на учене и развитие на уменията.

Извънредното положение е голямо предизвикателство за семействата с деца със специални нужди и за екипа на Карин дом е много важно те да бъдат професионално подкрепени от специалисти, запознати със състоянието на детето.

Екипът на Карин дом продължава да бъде на разположение за онлайн консултации. Работата и посещенията на децата макар и виртуално, върви по график и организацията продължава да работи активно със семействата. За всяко дете, специалистите на Карин дом дават конкретни и специфични предложения и идеи, които са подходящи за подпомагане на детето с наличните у дома ресурси.

През времето, което консултантите и терапевтите на Карин дом работят онлайн, основната цел е децата да продължат заниманията от вкъщи. Например за детете с диагноза Церебрална парализа – спастична форма, е много важно ежедневно да има двигателна активност. За да се преодолява спастично повишения мускулен тонус е необходимо да се прилага стречинг и да се изпълняват специфични упражнения. За деца с диагноза “Забавяне в говорното развитие, Нарушение в експресивната реч”, е необходимо да упражняват ежедневно комуникативните си умения у дома чрез различни игри и стимули. За недоносените и родените с ниско тегло деца също е много важно да продължат консултациите със специалист. За децата от аутистичния спектър е много важно непрекъснато да развиват и надграждат уменията си и т.н.

Терапевтите окуражават семействата, дават подходящи съвети и направляват работата у дома, за да може родителят да се чувства по-спокоен и уверен, че детето продължава да учи и да се развива в желаната посока. Резултатите не закъсняват. Децата напредват стъпка по стъпка.

Вижте техните успехи по време на пандемия: https://karindom.org/golemite-uspehi-po-vreme-na-pandemia-karindom/

Времето е ценен ресурс за всички ни и е много важно да бъде използвано пълноценно. В днешната ситуация, когато са затворени ясли, детски гради и училища, за родителите е истинско предизвикателство да въведат нов график и среда за учене и игра у дома. При някои деца със различни здравословни състояния, двигателни затруднение, трудна комуникация, проблеми в храненето и много други, е още по трудно и понякога изглежда като мисия невъзможна.

За това обучителният екип на Карин дом разработи онлайн лекции в помощ на родители и специалисти, които вече са с над 80 000 гледания. Лекците са безплатни и могат да бъдат гледани тук: https://karindom.org/free-online-trainigs-for-parents-2020/. Чрез онлайн лекции и консултации, Карин дом планира да подкрепи и българската общност от родители, живеещи в чужбина, изолирани и далече от своите близки и роднини.

 

Родители, които искат да се свържат с Карин дом за въпроси и заявка за консултация, могат да го направят на следните телефони:

Екип “Ранна интервенция (за деца 0-3г), тел: 0876 655 220 

Записвания за консултации и график терапевтичен екип, тел: 0878 302 518 и 0878 419 140

Обучителен център, онлайн обучения, тел: 0885 770 676, trainingcentre@karindom.org

Други запитвания: karindom@karindom.org

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.„ЛИНА” предлага групов PCR тест по метода на пуловете, подходящ за семейства и колеги
Дата: 25/05, 11:10

Правителството на Черна гора: Всички с COVID-19 в страната са излекувани
Дата: 25/05, 10:55

ВМА: Отчитаме добър успех при лечение с кръвна плазма на пациенти с коронавирус
Дата: 25/05, 10:491 Коментар

Игнат Арсенов: Парите на туристите ще бъдат връщани най-рано есента
Дата: 25/05, 10:441 Коментар

Гърция възстанови фериботните превози до всички острови
Дата: 25/05, 10:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия