Рибари от Варна са възмутени: Преградиха буната на Траката, няма достъп до лодките


Дата: 08/04, 13:22

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

От вчера метална ограда спира достъпа на рибарите от рибарско селище „Траката“ до техните лодки. Това съобщи за „Петел“ председателят на кооперацията им Иван Михайлов.

Според рибарите, оградата на буната е напълно незаконно, а създалото се положение е просто неприемливо. От Рибарска Кооперация Траката заявяват, че ако полицията и прокуратурата не се намесят в най-кратък срок, за тях не остава нищо друго, освен да се вдигнат на поредния протест в защита на правата и поминъка си.

Ето и целият текст на писмото на председателя на кооперацията Иван Михайлов:

„До мен в качеството ми на председател на Рибарска Кооперация Траката достигнаха множество сигнали от силно обезпокоени членове на кооперацията, възмутени от създадената неприемлива ситуация. Това са рибари, за които е застрашен основният им поминък , поради обстоятелството, че някой незаконно е решил да ги лиши от достъп до техните лодки, заграждайки буната на рибарско селище „Траката“.

На 07.04.2020г. е поставена метална ограда. Считам, че са нарушени и държавните интереси, тъй като буната представлява изключителна държавна собственост.

Тези действия са неприемливи и считам, че се използва този кризисен момент и създаденото извънредно положение, в което възрастните рибари спазват мерките да не напускат своите домове и са лишени от формата на протест.

Надяваме се, че прокуратурата и органите на МВР ще предприемат съответните мерки и ще се самосезират в кратки срокове. В противен случай, въпреки извънредното положение не ни остава друго, освен протестни действия.“"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Reuters: Китай ще предприеме действия, ако САЩ подкопаят интересите му в Хонконг
Дата: 25/05, 11:46

Подписка след тежка катастрофа на входа на Дебращица
Дата: 25/05, 11:39

Къмпинг "Лагуна" край Варна - уникално съчетание на море и гора. Отдайте се на лятна почивка на самия бряг в плажни вили, в кемпер или на палатка
Дата: 25/05, 11:33

Испания ще контролира натовареността на плажовете с датчици
Дата: 25/05, 11:24

„ЛИНА” предлага групов PCR тест по метода на пуловете, подходящ за семейства и колеги
Дата: 25/05, 11:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия