"Дневник": Най-търсените обяви и в OLX са тези за работа


Дата: 08/04, 15:47

Източник: dnevnik.bg

Търсенето на работа се засилва дори в платформата OLX, отчитат оттам. Посочват, че рязко повишаване на търсенето се забелязва от началото на април заради съкращенията в най-засегнатите от кризата бизнеси.

Предлагането в категорията, обаче, не съответства на търсенето и то е доста по-ниско в сравнение с периода преди въвеждането на извънредното положение, посочват от компанията.

Очаквано най-големият спад на търсенето в последната седмица на март се вижда в категорията "Екскурзии и почивки".

Предлагането в платформата започва да се нормализира. През първата седмица на април се забелязва покачване в броя обяви за автомобили, гуми и джанти, но това важи само за частните потребители на платформата, допълват оттам.

В условията на социална изолация, когато всички училища са затворени, учениците учат у дома, а родителите работят от вкъщи, последните данни за търсенето и предлагането в платформата показват ръст на пособията за пълноценен живот от вкъщи.

Всичко, което трябва да знаете за:

Интересна тенденция има и в категория "Дом и градина", където 10 дни след началото на извънредното положение има ръст в броя на потребителите, които публикуват обяви. Това говори, че много хора използват свободното си време за декориране, смяна на мебелите, както и за ремонти, анализират от платформата.

Най-голямо разминаване между търсене и предлагане има в категория "Електроника", където търсенето на мобилни устройства скача за сметка на новите обяви. Смята се, че хората не са склонни да сменят устройствата си с нови и скъпи модели в условията на криза, както и да продават наличните си, защото нуждата от тях е огромна.

Категориите, в които се забелязва нормално или завишено предлагане и от бизнес потребителите на платформата, са "Спорт, книги и хоби" и "За бебето и детето".

От началото на извънредното положение редовните потребители на платформата са станали по-ангажирани. Един потребител прави с 15% повече сесии на сайта, а времето, прекарано там, се е повишило с 6%.

Демографските данни сочат, че има ръст при броя мъже, които посещават платформата с 5%. Най-много посещения има от хора на възраст между 35 и 45 години, както и от на-младите на възраст 18-24 години.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 17:40

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 17:40

Кабинетът освободи шестима областни управители
Дата: 26/04, 17:36

Натали Трифонова зарадва любителите на хубавото време
Дата: 26/04, 17:32

Утре ще е слънчево с температури до 23 градуса
Дата: 26/04, 17:22

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия