„Девин“ ЕАД дарява над 100 000 бутилки вода на Българския Червен кръст


Дата: 10/04, 13:17

Количествата са предназначени за медицински персонал на болници в цялата страна, доброволци на хуманитарната организация и за самотни хора по време на епидемията

 

Лидерът на пазара на бутилирана вода в България „Девин“ ЕАД дарява над 100 000 бутилки от 0,5 л минерална и изворна вода DEVIN на Българския Червен кръст (БЧК). Дарението е на стойност над 53 000 лева. Количествата са предназначени за болнични заведения в страната, доброволците на хуманитарната организация, както и в подкрепа на самотни хора. От БЧК ще разпределят и доставят продуктите в зависимост от нуждите на организацията по време на извънредното положение в страната. От началото на годината „Девин“ ЕАД е дарила на БЧК повече от 130 000 литра бутилирана вода за над 114 000 лева в помощ на населението.

Осем са болниците, които имат належаща нужда от бутилирана вода в момента по данни на БЧК. В София това са Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания, Втора и Пета Многопрофилна болница за активно лечение, Университетска многопрофилна болница за активно лечение Царица Йоанна – ИСУЛ. Вода е осигурена още и за лечебни заведения в Пловдив, Пазарджик, Пещера и Смолян.

Инициативата на „Девин“ ЕАД с БЧК е част от общоевропейските усилия на групата Spadel за осигуряване на помощ за справяне с епидемията от коронавирус. В съвместен план за солидарност всички дружества на компанията в Белгия, Холандия, Люксембург, Франция и България ще дарят през април общо над 600 000 бутилки вода.

Девин“ ЕАД има дългогодишни традиции в корпоративната социална отговорност в България с особен фокус върху региона на град Девин. В края на март бутилиращата компания дари необходимите средства на община Девин за закупуването на апарат и тестове за COVID-19 за местната болница.

 

За „Девин“ ЕАД

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – изворна, минерална и газирана вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със собствена търговска и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „Девин“ ЕАД е отговорен корпоративен гражданин, който инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Холандия и Люксембург) и Франция.

 

За Spadel

Spadel е европейска семейна група, чиято мисия е да посреща нуждите на потребителите от натурална хидратация. Компанията предлага бутилирана натурална минерална вода, изворна вода и освежаващи напитки на базата на натурална минерална вода. Тя развива търговските марки Spa и Bru в страните от Бенелюкс, DEVIN в България и Wattwiller и Carola във Франция. Устойчивото развитие е съществена част от ДНК на Spadel Group и е определящо за стратегията й за корпоративна социална отговорност до 2025 г. В края на 2019 г. в Spadel Group са били заети 1336 души.

 

*публикация"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тукЗареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Тръмп се закани на китайски компании
Дата: 30/05, 17:40

Румяна Коларова с атака срещу опозицията на ГЕРБ: Изключено е партията на Мая Манолова да стане първа политическа сила
Дата: 30/05, 17:22

Станишев: Данъците не са свещена крава, но не бива да се пипат в криза
Дата: 30/05, 17:03

Откриха боклук с неясен произход в Червен бряг
Дата: 30/05, 16:49

Агенцията по заетостта посочи секторите, освободили най-много работници
Дата: 30/05, 16:31

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия