Андрей Василев: Няма замърсяване в морето на варненския плаж


Дата: 21/05, 14:51

Снимка Булфото

Няма замърсяване в морето на Централния, Офицерския и Рибарския плаж във Варна, съобщи за Varna24.bg Андрей Василев, търговски директор на фирмата концесионер на плажа.



Коментарът му бе по повод на огромният разлив на фекални води във Варненското езеро, вследствие на спукан подводен тръбопровод.

"Туристите и варненци могат да бъдат спокойни, че няма замърсяване във водите на варненския плаж. Започна да се извършва пробонабиране от служители на РЗИ-Варна относно качеството на морската вода и до момента няма данни за отклонения. Във Варна теченията винаги са били североизточни, затова замърсяването отива в езерото като в джоб. Този жълт цвят, който виждаме като замърсяване на публикуваните снимки може да се дължи не само на замърсяването от тръбопровода, но и от удълбочаването на канала", коментира за медията ни Андрей Василев. 

Той допълни, че плажът активно се подготвя за предстоящия сезон. Осигурени са медицинските екипи, подготвят се съблекалните, пясъкът вече е машинно заравнен, поставят се съдове за смет, шезлонги и чадъри, спасителни вишки.

Подготовката тече съобразно инструкциите и препоръките, дадени от Министерство на туризма и здравното министрество, допълни Андрей Василев. 

Репортерска проверка установи, че първите смелчаци вече събират тен на варненския плаж. Макар и с ограничен капацитет, работят и по-голямата част от заведенията по Крайбрежната алея и по плажната ивица.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Днес във Варна събират капачки и стотинки
Дата: 20/04, 08:47

Призовават да се шофира внимателно през прохода „Петрохан”
Дата: 20/04, 08:27

Сакраменто и Везенков отпаднаха от плейофите
Дата: 20/04, 08:10

Днес във Варна отбелязват 148 години от избухването на Априлското въстание
Дата: 20/04, 08:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 08:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия